Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Друкарня, що заплатила Януковичу 32 млн гривень гонорару, не займається книговиданням

Скандал 5199 переглядів

Опубліковано - 14.04.2013 13:40 | Всі новини | Версія для друку

Друкарня, що заплатила Януковичу 32 млн гривень гонорару, не займається книговиданням
Друкарня, що заплатила Януковичу 32 млн гривень гонорару, не займається книговиданням
Донецька друкарня “Новий світ”, яка за два роки виплатила авторську винагороду Віктору Януковичу на загальну суму майже 32 млн гривень, насправді не випускає книги.

Як стало відомо ZN.UA, у переліку послуг, розміщеному на сайті друкарні, вказано рекламний друк, видання газет і журналів, картонна упаковка, флексоупаковка і виробництво плівки. Книговидання там не згадується взагалі

Варто зазначити, що далеко не кожна друкарня здатна видавати книги: для цього потрібне специфічне устаткування. Не кажучи про те, що друкарня (на відміну від видавництва) зазвичай не купує майнові права на інтелектуальні твору і не розпоряджається ними - вона просто видає замовлену продукцію.

На жаль, зв’язатися з компетентними співробітниками друкарні не вдалося. Спілкування з пресою з приводу президентських книг було доручено заступникові директора Едуарду Вакуленку, проте його телефон увесь час був відключеним.

Поки ні однієї з книг президента, виданих цієї друкарнею, не вдалося виявити ні в реєстрах бібліотек, ні на полицях книжкових магазинів.

До речі, як підрахувало ZN.UA, якщо виходити з середньоринкових цін і стандартних авторських гонорарів (10%), виходить, що друкарня розраховує продати як мінімум на 320 млн. Тобто планований тираж - 6,4 млн екземплярів.

У таких кількостях в Україні не видавалася жодна книга. Для порівняння, найпопулярніший автор країни Сімона Вілар нещодавно поставила рекорд в 209 тис. книг на рік (і це близько 15 творів). А, наприклад, тираж твору Леоніда Кучми "Україна не Росія" склав 10 тис. примірників.

Нагадаємо, в період з 2005-го по 2010 рік Віктор Янукович видав чотири свої книги: "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "...І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання", "Здолати шлях" і "Як Україні далі жити". Також у його бібліографії значиться англомовний путівник по Україні для інвесторів Opportunity Ukraine, але він був написаний і виданий у 2011 році.

Всі перераховані книги виходили в різних виданнях: "Фоліо", "Валрус-Дизайн" і "Видавничий Дім Дмитра Бураго".

При цьому, згідно з декларацією президента про доходи, в 2011 році він отримав "авторську винагороду в розмірі 16,4 млн грн, а в 2012-му - 15,55 млн.

Згідно з поясненнями прес-служби глави держави, це кошти від передачі ним майнових прав на свої твори, зокрема, на створені ним у 2005-2010 роках книги, а також на ще ненаписані, донецькому підприємству - ТОВ Друкарня "Новий світ".

Для порівняння: на фінансування держпрограми "Українська книга" у цьому році планується виділити 37,5 млн грн, з яких близько 12 млн підуть на погашення кредиторської заборгованості.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.