Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні обвалилося виробництво горілки і сигарет

Економіка 5548 переглядів

Опубліковано - 17.04.2013 22:10 | Всі новини | Версія для друку

В Україні обвалилося виробництво горілки і сигарет
В Україні обвалилося виробництво горілки і сигарет
У березні 2013 року виробництво горілки скоротилося на 17,6%, а сигарет - на 18,2%.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Зокрема, в березня 2013 року було вироблено 2,9 млн декалітрів горілки із вмістом спирту менш 45,4%, що на 17,6% менше, ніж у березні минулого року. У цілому, за три перші місяці 2013 року у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року виробництво горілки знизилося на 9,3% (до 7,1 млн дал.).

Також значно скоротилося виробництво сигарет, що містять тютюн, або суміші тютюну із замінниками тютюну. У березні 2013 року в Україні було вироблено 6,7 млрд.штук сигарет, що на 18,2% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У цілому ж у першому кварталі сигарет виробили менше на 8% порівняно з першим кварталом 2012 року.

У той же час, за даними Держстату, у першому кварталі 2013 року значно зросли обсяги виробництва коньяку. За січень-березень 2013 було вироблено 0,9 млн дал. коньяку, що на 32,7% більше, ніж за перших три місяці минулого року.

Як повідомлялося раніше, в цілому, у березні 2013 року промислове виробництво скоротилося на 5,2% порівняно з березнем минулого року.

Раніше МОЗ України опублікувало дані, згідно з якими в Україні за 2012 рік кількість курців у віці 14-29 років зменшилася на 2,6% до 20,4%. Загальна ж поширеність куріння за вказаний період зменшилася до 21,8% порівняно з 22,3% у 2011 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.