Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардепи-свободівці вимагають затримання провокаторів

Влада 4566 переглядів

Опубліковано - 18.04.2013 16:35 | Всі новини | Версія для друку

Нардепи-свободівці вимагають затримання провокаторів
Нардепи-свободівці вимагають затримання провокаторів
Народні депутати фракції ВО “Свобода” вимагають затримати і притягнути до відповідальності провокаторів, які 6 квітня на мітингу опозиції у Черкасах були у футболках з антисемітськими написами.

На цьому наголосили народний депутат України, уповноважений ВО "Свобода" на Черкащині Юрій Сиротюк та заступник голови фракції Андрій Мохник під час брифінгу у парламенті.

Нардепи наголосили, що впродовж трьох років, коли в Україні при владі перебуває Партія регіонів, тут панує політика українофобії, ненависті до всього українського. До того ж, "регіонали" на державному рівні пропагують ксенофобію. Найяскравішим прикладом цієї політики нинішньої влади є акція на чолі з головою Черкаської ОДА Сергієм Тулубом, який привів на захід опозиції в Черкасах молодиків у футболках "Бий жидів!".

"Те, що сталося в Черкасах на опозиційному мітингу, перейшло усі межі. 6 квітня представники Партії регіонів (і це засвідчено документально) за підтримки голови Черкаської ОДА Тулуба прийшли на Майдан Конституції у футболках із написами "Бий жидів!". Міліція, що перебувала на місці події, жодних кроків для затримання провокаторів не робила. Свободівці затримали зловмисників, зокрема передали в руки міліції студента Сергія Ткаченка. Також націоналісти передали міліції номер автівки, з якої здійснювалося керівництво акцією. Однак правоохоронні органи досі нікого не затримали й не допитали".- розповів Сиротюк.

"Влада провадить політику українофобії, створює псевдоінформаційні приводи про "міжнаціональну ворожнечу", хоча насправді режим Януковича власноручно розпалює цю ворожнечу, адже голова Черкаської ОДА Тулуб – найближчий соратник Януковича. Якщо він займається розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, а за два тижні немає жодної реакції на ці дії з боку Президента – це особиста відповідальність Януковича. Доки не буде покарано зловмисників, які за дорученням влади офіційно пропагують українофобію, ксенофобію, міжнаціональну ворожнечу, – подібні випадки траплятимуться і далі", – зазначив Сиротюк.

Заступник голови парламентської фракції ВО "Свобода" народний депутат Мохник підкреслив, що в Україні нині є єдиний вид ксенофобії – це українофобія, яку поширює партія влади. Зокрема, на конституційну і законну вимогу "Свобода" проводити засідання Верховної Ради, виступати з місця і з трибуни державною мовою скандують – "фашисти!". Ярлик, який намагаються наліпити на "Свободу", нічого спільного з націоналістичною силою не має. Це є намаганням показати, що будь-який українець, який вимагає дотримання своїх законних прав на своїй українській землі, буде нагороджений наліпкою "фашист".

"Фракція ВО "Свобода" не відступиться від вимоги, щоби "регіонали" та їхні союзники комуністи виконували чинне законодавство і виступали українською. Ми будемо переривати опонентів і скандувати, щоби таким чином змусити "прорегіональну" більшість дотримуватися українських законів" – зазначив Мохник.

Він зауважив, що не можна уявити жоден європейський парламент, депутати якого не послуговувались би державною мовою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.