Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Газпром” і “Роснефть” заявляють про стагнацію ринку газу в Росії

Газоват 6162 перегляди

Опубліковано - 19.04.2013 13:37 | Всі новини | Версія для друку

“Газпром” і “Роснефть” заявляють про стагнацію ринку газу в Росії
“Газпром” і “Роснефть” заявляють про стагнацію ринку газу в Росії
Російський монополіст не бачать причин для швидкого зростання внутрішнього ринку газу та його подальшого переділу.

Російський газоекспортний монополіст Газпром і найбільша російська нафтова компанія Роснефть, що претендує після поглинання ТНК-ВР на роль другого за обсягом виробника газу у РФ, не бачать причин для швидкого зростання внутрішнього ринку газу та його подальшого переділу.

Як пише Reuters, останні роки Газпром, що володіє також газопроводами країни, змушений був поступитися частиною внутрішнього ринку незалежним виробникам газу: відмова від послуг Газпрому, що почалася з енергетики в 2009 році, у 2012 році набула масового характеру.

"Ринок дійсно буде стояти. Основна боротьба буде за виробництва, які з’являтимуться. До 2016-2017 року основний видобуток законтрактований і проданий", - сказав Євген Карпель, начальник управління стратегічного та корпоративного розвитку Газпрому.

На його думку, на внутрішній ринок у найближчому майбутньому будуть чинити вплив два протилежні фактори:

"Буде тягнути вниз енергозбереження, зниження газоємності економіки - у нашій країні величезний потенціал для зростання. Друге - процес газифікації, що розвивається, буде підвищувати попит. А у середньостроковій перспективі рівень попиту на газ у РФ буде стабільним, і (ми) не бачимо причин для конкуренції" , - сказав Карпель на форумі Сбербанка.

З ним погодився в.о. директора департаменту газових проектів найбільшої нафтової держкомпанії РФ Роснефти Микола Єлісєєв:

"Є якась стагнація ринку, це пов’язано з розвитком виробництва та розвитком енергозбереження", - додав куратор газових проектів Роснефти.

Як повідомлялося раніше, Росія очікує зниження видобутку газу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.