Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Репортери без кордонів” засуджують раптову зміну керівництва ТВі і стривожені призупиненням мовлення телеканалу

Скандал 5046 переглядів

Опубліковано - 26.04.2013 14:26 | Всі новини | Версія для друку

“Репортери без кордонів” засуджують раптову зміну керівництва ТВі і стривожені призупиненням мовлення телеканалу
“Репортери без кордонів” засуджують раптову зміну керівництва ТВі і стривожені призупиненням мовлення телеканалу
“Репортери без кордонів” засуджують раптову зміну керівництва опозиційного телеканалу TVi, про яку оголосили три дні тому, та висловлюють тривогу з приводу призупинення мовлення телеканалу в результаті внутрішніх суперечок.

Про це йдеться в прес-релізі організації.

"Ми вважаємо негідною поводження нового керівництва з журналістами незалежної телекомпанії. Ми настійно закликаємо нове керівництво визнати профспілку журналістів TVi, і задовільнити її вимоги," - заявляють "Репортери без кордонів".

Нагадаємо, вимоги журналістіі ТВі полягають у наданні інформації, яка б дозволили ідентифікувати нових власників телеканалу, відновленні колишнього розкладу програм, та анулюванні необгрунтованого звільнення одного з журналістів.

"Ми також закликаємо нове керівництво не намагатися розділити колектив телеканалу, використовуючи особисті суперечки, і гарантувати редакційну незалежність журналістських розслідувань та служби новин телеканалу", - зазначено в заяві.

"Репортери без кордонів" наголошують: "Ми стурбовані відсутністю фінансової прозорості стосовно певних власників ЗМІ в Україні, і збільшенням концентрації власності в руках небагатьох людей, ставить під загрозу різноманітність новин та інформації."

Один з провідних журналістів TVi Мустафа Найєм заявив "Репортерам без кордонів" про свою стурбованість можливою причетністю влади до поглинання телеканалу. "Ми хочемо знати, що відбувається насправді, чому не відреагували правоохоронні органи", сказав він. "На даний момент, призупинення мовлення, здається, не стурбувало нікого", - сказав він.

TVi вважається одним з двох телеканалів в Україні, які є близькими до опозиції. Торік, TVi був предметом податкової перевірки, крім того, багато кабельних операторів були змушені відмовитися від передачі його сигналу, внаслідок чого він втратив приблизно третину своїх глядачів.

Нагадаємо, в 2013 році Україна впала на 10 позицій у Всесвітньому індексі свободи слова від "Репортерів без кордонів", і в даний час займає 126-е місце з 179 країн.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.