Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У квітні попит на іномарки в Україні зріс на 35%

Економіка 5241 перегляд

Опубліковано - 20.05.2013 15:24 | Всі новини | Версія для друку

У квітні попит на іномарки в Україні зріс на 35%
У квітні попит на іномарки в Україні зріс на 35%
Стрімке скорочення виробництва автомобілів в Україні – результат дії уведеного Росією утилізаційного збору на імпортні авто.

Про це сказав у коментарі Тиждень.ua директор компанії "Авто-консалтинг" Олег Омельницький.

«Падіння авторинку не пов’язано з набуттям чинності спецмит (на iмпорт нових легкових автомобiлiв - Ред.), а пов’язано з тим, що з 1-го вересня 2012 року Росія ввела утилізаційний збір, який зачіпає інтереси українських автовиробників – вони стали неконкурентоспроможними на російському ринку», – пояснює Омельницький.

За його словами, це є наслідком того, що попит на українські автомобілі на головному експортному ринкові України значно скоротився.

«Інші ринки продажів українських автівок не такі великі – у порівнянні з Росією. Вони не можуть компенсувати ті обсяги, які поставлялися у Росію», – підкреслює експерт.

За його прогнозами, виробництво автомобілів і надалі буде скорочуватись, але через 2-3 місяці очікується невеличке пожвавлення.

«Проте за підсумками 2013 року все одно буде падіння виробництва, тому що не вирішене головне питання, а це – постачання на рівних конкурентних засадах автомобілів на російський ринок», – наголошує Омельницький.

Як вважає експерт, за 2-3 місяці на показниках виробництва вплине дія і уведених нещодавно спецмит.

Зараз головний тренд, на думку експерта, – це зростання купівлі українцями іноземних автівок.

«У квітні на 35% зросла купівля іноземних автівок. Попит буде продовжуватись, доки залишаться складські запаси, відповідно зростання ринку може припинитись у травні», – прогнозує Омельницький.

Як повідомлялося раніше, виробництво автомобілів в Україні у квітні цього року порівняно з аналогічним періодом 2012 року скоротилося на 55% – до 3,148 тисяч одиниць.

1 вересня 2012 року Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі. За оцінкою експертів, дія цього збору може зробити українські автомобілі у РФ на 10-12% дорожче. Збір було введено з метою захисту російського автопрому в умовах різкого зниження мит після вступу РФ до СОТ. У відповідь 14 вересня Україна ввела утилізаційній збір на автомобілі і автобуси, що імпортувалися з Росії.

Згодом Україна та Росія розпочали переговори щодо укладання угоди про взаємне незастосування утилізаційного збору.

Нагадаємо, Україна ввела спецiальнi мита на iмпорт нових легкових автомобiлiв з об’ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмiрi 6,46% i 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно вiд країни походження та експорту.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.