Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У МЗС Росії заявляють, що консул у Криму сказав зайве

Скандал 4986 переглядів

Опубліковано - 23.05.2013 21:31 | Всі новини | Версія для друку

У МЗС Росії заявляють, що консул у Криму сказав зайве
У МЗС Росії заявляють, що консул у Криму сказав зайве
У Міністерстві закордонних справ Росії визнали, що генконсул РФ у Сімферополі Володимир Андреєв допустив некоректні формулювання стосовно кримських татар.

Про це йдеться в коментарі департаменту інформації та друку МЗС РФ, що надійшов у четвер в "Інтерфакс".

"Розуміємо реакцію на деякі, скажімо прямо, некоректні формулювання, використані російським представником без належного урахування чутливого питання, що потребує у будь-якій ситуації виключно зваженого підходу", - сказано в пояснені.

Як відомо, у своєму інтерв’ю телеканалу ATR 21 травня Андреєв, говорячи про те, чому він не порекомендував російським льотчикам, учням та соратникам двічі героя Радянського Союзу льотчика-випробувача Амет-хана Султана йти на прем’єру фільму "Хайтарма", в якому на основі його біографії розповідається про депортацію кримських татар, заявив, що Росія не могла бути представлена на прем’єрі фільму, який "спотворює правду про Велику Вітчизняну війну".

Генконсул також висловив переконання, що "тема колабораціонізму та пособництва окупантам має бути присутньою в усіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

МЗС України пізніше закликав російську владу дати належну оцінку цим висловлюванням.

До українського зовнішньополітичного відомства було викликано старшого радника посольства РФ в Україні Володимира Лихачова, якому було висловлено занепокоєння української сторони у зв’язку з "некоректними висловлюваннями" генерального консула РФ у Сімферополі.

Як наголошується в коментарі російського МЗС, "в роки війни проти фашистських загарбників за свободу вітчизни, за незалежність батьківщини пліч-о-пліч билися представники всіх народів Радянського Союзу".
"Імена героїв залишаються в нашій пам’яті, їх вшановують благородні нащадки. Серед таких героїв були й доблесні сини кримськотатарського народу, що в одній шерезі з представниками інших національностей кували нашу спільну перемогу", - йдеться в документі.

Водночас, зазначено в коментарі, "в історії війни були і трагічні сторінки, не завжди стійкість перед лицем суворих випробувань дозволяла окремим людям зберігати особисту мужність, приймати правильні рішення".

"Переконані, що святкові заходи, присвячені Дню Перемоги та 230-річчю Чорноморського Флоту, які відбулися днями в Севастополі, в яких разом із ветеранами Великої Вітчизняної війни, громадянами України та Росії всіх національностей взяли участь глави парламентів двох братніх країн, засвідчили, що духовне єднання та глибоке взаєморозуміння, які живлять наше добросусідство, залишаються домінантами в російсько-українських відносинах", - наголошує МЗС Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.