Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Протест імпортерів. В Україну припинили ввозити автомобілі

Економіка 5150 переглядів

Опубліковано - 25.05.2013 23:12 | Всі новини | Версія для друку

Протест імпортерів. В Україну припинили ввозити автомобілі
Протест імпортерів. В Україну припинили ввозити автомобілі
З моменту набуття чинності рішення про введення спеціальних мит на бензинові іномарки з об’ємом двигунів 1-2,2 л, в Україну не ввезли жодного автомобіля.

Про це в коментарі ЛІГАБізнесІнформ повідомив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

За словами Назаренка, імпортери прийняли принципове рішення не ввозити в Україну автомобілі, доти, поки спецмито не буде скасовано. "Ми готові, навіть нашкодивши своїм інтересам, продемонструвати, що за результатами травня бюджет не отримає ані копійки від імпорту автомобілів. Це стане стимулом для скасування спецмита, бо до введення спецмита, в загальному обсязі митних надходжень до бюджету надходження від імпорту автомобілів займали третю позицію після імпорту нафти і газу. Таке рішення ми очікуємо протягом двох місяців, коли стане зрозуміло, що гроші в бюджет не йдуть", - сказав глава ВААІД.

За прогнозами Назаренка, ще одним стимулом для скасування спецмита можуть послужити санкції до України з боку країн-членів СОТ. "З 15 травня розпочався 90-денний термін, протягом якого у зв’язку з введенням мит СОТ може ввести санкції щодо України, і зараз уряд у цьому зв’язку зайняв вичікувальну позицію з прийняттям закону про утилізаційний збір. Якщо ж світове співтовариство і Європа ніяк не відреагують, то швидко приймуть і утилізаційний збір, тим більше що спецмито все-таки може бути скасовано", - зазначив Олег Назаренко. Він додав, що найбільш жорстку позицію щодо застосування санкцій до України позначили Корея, Японія і США.

Як повідомлялося, Україна 14 березня 2013 року оприлюднила прийняте у квітні 2012 року рішення про введення спеціальних мит на імпорт до країни нових легкових автомобілів з об’ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Рішення набуло чинності 13 квітня. На думку автоімпортерів, це рішення спричинить подорожчання автомобілів, скорочення авторинку, санкції з боку Євросоюзу та СОТ. У той же час автовиробники вважають, що це дозволить їм завантажити потужності, а ціна на автомобілі не зросте, оскільки її диктує ринок.

В Україні продажі нових легкових автомобілів у 2012 році скоротилися на 1,4% до 2011 року - до 217,58 тис. од., а в поточному році з урахуванням відсутності економічних передумов експерти не очікували їхнього приросту і за незмінних умов на ринку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.