Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Астрономи уточнили положення Землі всередині Чумацького Шляху

У світі науки 8405 переглядів

Опубліковано - 4.06.2013 12:00 | Всі новини | Версія для друку

Астрономи уточнили положення Землі всередині Чумацького Шляху
Астрономи уточнили положення Землі всередині Чумацького Шляху
Німецькі астрофізики з’ясували, що рукав Чумацького шляху, у якому розташована Сонячна система, значно більший, ніж вважали раніше, пише Astrophysical Journal.

Як з’ясували вчені з Інституту радіоастрономії Товариства Макса Планка у Бонні, цей рукав є не невеликим відростком рукава Стрільця, а самостійним великим витком спіралі нашої Галактики.

"Нові дані, зібрані нами, показують, що локальний рукав є великою структурою, добре помітною на "портреті" Чумацького шляху. Судячи з відстані до найближчих зірок і швидкості їх руху, він не є "шпорою" рукава Стрільця. Насправді, це велика структура, можливо великий відросток рукава Персея, або ж самостійний рукав Чумацького шляху", - пояснив керівник дослідницької групи Альберто Санна.

Вчені спостерігали за найближчим оточенням Сонячної системи протягом чотирьох років. Потім вони порівняли дані, зібрані у червні та грудні, коли Земля розташована у протилежних точках орбіти, для обчислення відстані до довколишніх хмар води та метанолу і швидкість їх руху щодо нашої системи.

У підсумку з’ясувалося, що наш "рукав" значно більший, ніж вчені вважали раніше. Крім того, він не є невеликим виростом на рукаві Стрільця.

Санна зазначає, що "локальний рукав" можна вважати великою притокою рукава Персея, розташованого на периферії Чумацького Шляху. З іншого боку, Санна та його колеги не заперечують можливості того, що "локальний рукав" насправді є незалежним великим рукавом Галактики.

Втім, роблять висновок вчені, обидва варіанти істотно змінюють "портрет" нашої Галактики.

Як повідомлялося раніше, вчені виявили найбільшу з відомих на даний час спіральну галактику NGC 6872. Як свідчать дані, отримані внаслідок аналізу архіву телескопа GALEX, розміри NGC 6872 більше ніж у п’ять разів перевищують розміри нашої галактики Чумацький шлях.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.