Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німеччина вирішила, що Україна для неї важливіша, ніж знижки “Газпрому”

Газоват 4935 переглядів

Опубліковано - 10.06.2013 10:48 | Всі новини | Версія для друку

Німеччина вирішила, що Україна для неї важливіша, ніж знижки “Газпрому”
Німеччина вирішила, що Україна для неї важливіша, ніж знижки “Газпрому”
Один із найбільших газових трейдерів Європи, RWE, не зміг домовитися з Газпромом про зменшення ціни на газ.

У компанії заявили, що на переговорах російський монополіст був готовий піти на деякі поступки, але висунув низку зустрічних вимог, серед яких було скасування реекспорту російського газу в Україну.

Діалог Газпрому з німецькою компанією тривав більше року. Як розповіли у компанії Газпромекспорт, переговори з RWE були дійсно заморожені. "Це не означає, що ми не можемо відновити їх, коли вважатимемо за потрібне", - відзначили у компанії. Джерело в московському представництві RWE повідомило, що Газпром був готовий піти на певні поступки, зокрема, компенсувати втрати німецької компанії від обвалу цін на газ через сланцеву революцію, пише Коммерсант-Украина.

Газпром у відповідь вимагав відмовитися від реекспорту його газу в Україну і не міняти глобальну угоду з компанією. У свою чергу, німці наполягали не тільки на покритті збитків, але і на внесенні серйозних змін у діючі довгострокові угоди для зменшення впливу нафтових котирувань на ціноутворення.

RWE відіграє важливу роль у планах Києва щодо зменшення залежності від російського газу. У листопаді 2012 року компанія почала реалізовувати Україні російський газ, який отримувала по українській ГТС. Постачання здійснюються з Польщі та Угорщини за ціною $ 390 за тисячу кубів, тоді як російський газ для України обходиться в $ 430 за тисячу кубометрів.

У травні російський газовий гігант офіційно повідомив про старт розслідування реекспорту газу з Європи в Україну. "Фізичний реверс з Європи в Україну просто неможливий - немає окремого газопроводу. Тому мова може йти тільки про якісь "паперові" непрозорі операції, з законністю яких потрібно розбиратися. Якщо для віртуального "реверсу" використовується наш транзитний газ - це пряме порушення, за яке доведеться відповісти", - заявив тоді офіційний представник монополіста Сергій Купріянов.

Член наглядової ради "Нафтогаз України" Костянтин Бородін вважає, що Газпром поки не показує гнучкості щодо постачань палива на ринки Європи, і газ втрачає конкурентоспроможність. Наприклад, у минулому році експорт газу Росією впав на 8%, тоді як постачання з Норвегії додали 16%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.