Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Здобутки проФФесіоналів. Після введення нових мит різко впали продажі нових автомобілів

Економіка 4901 перегляд

Опубліковано - 11.06.2013 11:58 | Всі новини | Версія для друку

Здобутки проФФесіоналів. Після введення нових мит різко впали продажі нових автомобілів
Здобутки проФФесіоналів. Після введення нових мит різко впали продажі нових автомобілів
Після рекордних продажів квітня, викликаних ажіотажем навколо введення спецмита на нові іномарки, у травні ринок нових легкових автомобілів знизився на 41%. Але навіть до торішніх показників він не дотягнув майже 24%.

В результаті, показники п’яти місяців 2013 року стали негативними (-1,6%), повідомляє AUTO-Consulting.

Експерти відзначають, що у травні жодному з виробників з ТОП-40 не вдалося продемонструвати позитивних результатів продажів. Весь ринок пішов в "мінус". Більшість імпортерів втратили відразу по 40-45% в порівнянні з квітневими показниками, пише ЛігаБізнесІнформ.

Очікувано змінилися і лідери продажів. На тлі спаду вдалося виграти Toyota – тепер японський бренд на третьому місці на українському ринку і випереджає Volkswagen. Стабільно демонструють високі показники Volkswagen і Geely, а от в Kia почали відчувати нестачу популярних моделей.

Експерти відзначають, що нарощує свою присутність Skoda. Їй вдалося випередити одразу трьох конкурентів: Renault, Nissan і АвтоВАЗ.

Lada в травні скотилася на десяте місце на українському ринку і займає всього 4%. Експерти кажуть, що по російським автомобілям одночасно вдарили відразу кілька факторів: спецмита, зміна модельного ряду і дефіцит автомобілів.

Це стосується і преміальних виробників. Але статус N1 у даному сегменті продовжує утримувати Mercedes-Benz, за ним слідує Audi і з невеликим відривом - BMW.

Як повідомлялося раніше, 13 квітня набули чинності трирічні спецмита на імпорт в Україну легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням (бензиновим) в залежності від робочого об’єму циліндрів двигуна: 1000 - 1500 куб. см у розмірі 6,46%; 1500 2200 куб. см - у розмірі 12,95%.

Перед набуттям чинності спецмит продажі нових легкових автомобілів в Україні в березні 2013 року склали 19 тисяч одиниць, що майже на 60% перевищило показник попереднього місяця.

У квітні продажі нових автомобілів встановили новий посткризовий рекорд. Зусиллями всіх операторів було реалізовано майже 26 тис. автомобілів, що на 35% більше показників березня. Збут нових автомобілів був на 33% краще, ніж рік тому.

Після введення спецмита експерти в основному прогнозують спад або стагнацію авторинку України, а також подорожчання автомобілів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.