Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прем’єр Туреччини висунув демонстрантам ультиматум

Світ навколо нас 6045 переглядів

Опубліковано - 13.06.2013 17:15 | Всі новини | Версія для друку

Прем’єр Туреччини висунув демонстрантам ультиматум
Прем’єр Туреччини висунув демонстрантам ультиматум
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висунув протестувальникам ультиматум, давши їм 24 години на те, щоб розійтися по домівкам.

"Наш терпець уривається. Я попереджаю вас востаннє. Кажу всім батькам і матерям - будь ласка, заберіть своїх дітей звідси. Ми більше не можемо чекати: парк Ґезі належить не протестувальникам, а всім людям", - заявив Ердоган на зборах очолюваної ним Партії справедливості та розвитку.

"Раніше ми не відповідали ударом на удар. Але тепер сили безпеки будуть діяти зовсім інакше. Це все закінчиться протягом 24 годин", - пообіцяв прем’єр.

За даними західних журналістів, ситуація в Стамбулі залишається напруженою. Поліцію можна побачити буквально на кожному кроці, загони спеціального призначення також знаходяться у повній готовності. Демонстранти вже готуються до чергового штурму свого табору, виконувати ультиматум прем’єра ніхто не збирається.

Як повідомлялося раніше, 11 і 12 червня поліцейські сили прорвалися на площу Таксім і застосували проти пртестувальників водомети, сльозогінний газ і гумові кулі. Amnesty International вже назвала це безпрецедентними заходами з придушення акції.

Акція протесту у Стамбулі почалася зі спроби екологів та місцевих жителів захистити старовинний парк Ґезі в центрі європейської частини міста. Влада вирішила його вирубати і побудувати на цьому місці торгово-розважальний центр.

"Зелений" протест був вкрай жорстко придушено поліцією, після чого в місті почалися багатотисячні маніфестації, які швидко набули антиурядового характеру і поширилися на інші міста країни, у тому числі столицю Анкару. В ніч на 1 червня почалися заворушення і сутички демонстрантів з поліцією.

Ердоган, який пишається своїм іміджем твердого і непохитного політика, багаторазово заявляв, що "не преклонить коліно" перед "неробами, мародерами і пияками", тому ані вибачень, ані гарантій щодо парку давати не буде.

У той же час соратники прем’єра по партії все-таки спробували знайти компроміс, запропонувавши вирішити долю парку Ґезі на референдумі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.