Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Податківці не поспішають повертати кошти громадян, заблоковані в WebMoney

Скандал 5179 переглядів

Опубліковано - 20.06.2013 10:39 | Всі новини | Версія для друку

Податківці не поспішають повертати кошти громадян, заблоковані в WebMoney
Податківці не поспішають повертати кошти громадян, заблоковані в WebMoney
Міністерство доходів і зборів готове сприяти вирішенню ситуації з WebMoney Transfer в Україні, але не бачить можливості розблокування відповідних коштів громадян до рішення суду.

Про це повідомив начальник підрозділу протидії злочинам із використанням новітніх технологій Головного оперативного управління Міндоходів Василь Поізд.

"Розблокування коштів на рахунках, пов’язаних з гарантом WebMoney в Україні, може бути здійснено лише за рішенням суду... Якщо компанія хоче продовжити свою діяльність, вона повинна привести її відповідно до вимог чинного законодавства", - сказав він у ході "круглого столу" в середу, 19 червня.

Як повідомлялося раніше, Міндоходів домоглося блокування пов’язаних з WebMoney рахунків на 60 млн грн.

Поізд також підкреслив, що арешт коштів на рахунках гаранта WebMoney в Україні здійснений з ініціативи Міндоходів, але на підставі судового рішення.

При цьому, за його словами, Міндоходів проявило таку ініціативу з урахуванням висновків Національного банку України (НБУ), згідно з яким титульні знаки WebMoney (WMU) мають належні ознаки електронних грошей, але їх випуск і використання здійснюється без наявності відповідних дозвільних документів.

"Діяльність оператора платіжної системи WebMoney Transfere в Україні, в тому вигляді, в якому вона здійснювалася на території нашої держави, не відповідає нормам чинного законодавства", - сказав представник Міндоходів.

У свою чергу, експерт-консультант WebMoney Олексій Титов в ході круглого столу, назвав дії Міндоходів неадекватними і закликав їх передумати. "З моєї точки зору, це абсолютно свідомі неадекватні дії з блокування рахунків", - сказав він.

За його словами, боротьба за розблокування рахунків буде вестись у судовому порядку.

"Ми хочемо виконати зобов’язання перед своїми користувачами", - підкреслив експерт-консультант WebMoney.

Директор департаменту платіжних систем НБУ Наталія Лапко заявила, що відповідальність за неправомірний випуск і використання електронних грошей передбачена статтею 200 Кримінального кодексу.

"Узгодження таких правил (правил систем e-грошей), на нашу думку, має захищати права користувачів... Шукати крайнього у разі, якщо переведення все ж не буде здійснено дуже складно", - додала вона.

"WMU не забезпечені на належному рівні депозитами. Обсяг WMU ніким не регулюється, крім самою платіжною системою WebMoney Transfere. Немає гарантії, що електронна валюта забезпечена реальними коштами. Така ситуація рівносильна самостійному виробництву грошей і несе загрози як користувачам системи так держбюджету", - додав Поізд.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.