Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Газпром» знову заговорив про обхідний газопровід

Газоват 5135 переглядів

Опубліковано - 20.06.2013 15:13 | Всі новини | Версія для друку

«Газпром» знову заговорив про обхідний газопровід
«Газпром» знову заговорив про обхідний газопровід
Реалізувати проект газопроводу «Ямал-Європа-2» на території Білорусі в обхід України можна в дуже короткі строки.

Про це повідомило управління інформації «Газпрому» за підсумками зустрічі глави компанії Алєксєя Міллера і першого заступника прем’єр-міністра Республіки Білорусь Владіміра Сємашка в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму.

«Окрему увагу сторони приділили перспективному проекту «Ямал-Європа-2», по якому до кінця поточного року буде підготовлено техніко-економічне обгрунтування.

Наголошувалося, що проект має низку конкурентних переваг. Так, для реалізації першого етапу проекту на території Білорусі буде потрібна лише реконструкція і модернізація газотранспортних потужностей, що можна зробити в дуже короткі строки», - зазначається у повідомленні.

Окрім цього, під час зустрічі були розглянуті питання співпраці Росії і Білорусі в газовій сфері. Зокрема, йшлося про роботу дочірнього підприємства «Газпрому» - «Газпром трансгаз Білорусь» і розвиток газотранспортної системи на території республіки.

Як повідомлялося раніше, на початку червня Надзвичайний і Повноважний посол РФ у Білорусі Олександр Суриков заявив, що остаточно питання про будівництво другої гілки газопроводу «Ямал-Європа» буде вирішено в листопаді 2013 року, а поки що проводиться підготовка ТЕО і бізнес-плану проекту.

Довідка. 3 квітня Президент Росії Владімір Путін доручив «Газпрому» опрацювати питання будівництва в обхід України газопроводу «Ямал–Європа-2» через Білорусь.

Ямальським газопроводом, який проходить через територію Білорусі і Польщі до Німеччини, росіяни щорічно можуть поставляти близько 33 млрд кубометрів газу.

4 квітня в Санкт-Петербурзі «Газпром» і польсько-російська компанія «ЄвроПол Газ» підписали меморандум про взаєморозуміння з проекту будівництва газопроводу «Ямал-Європа-2» потужністю не менш як 15 млрд куб. м газу на рік. Техніко-економічне обгрунтування проекту має бути підготовлене упродовж шести місяців. Пропозиції «Газпрому» передбачають будівництво газопроводу на території Польщі від білоруського кордону до Словаччини.

5 квітня прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польська влада не підтримує ідею будівництва ще одного газопроводу в обхід України, який міг би проходити територією Польщі в рамках проекту "Ямал-Європа-2". За його словами, Польща не зацікавлена в додаткових постачаннях газу з Росії, оскільки хоче зменшити свою енергетичну залежність від росіян.

Польська національна нафтогазова компанія PGNIG і "ЄвроПол Газ" заявили, що підписаний меморандум є лише декларацією намірів вивчити економічну доцільність проекту «Ямал–Європа-2», і не зобов’язує нікого ані будувати новий трубопровід, ані підписувати якісь контракти в майбутньому.

Пропозиція росіян повернутися до проекту "Ямал-2" і несподіване для більшості польських чиновників на чолі з прем’єром Туском підписання меморандуму викликало шквал коментарів у польських ЗМІ, які привели до відставки міністра держмайна Польщі Миколи Будзановського.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.