Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Надмірний тиск на бізнес заради виконання бюджету себе не виправдає

Економіка 4938 переглядів

Опубліковано - 26.06.2013 16:07 | Всі новини | Версія для друку

Надмірний тиск на бізнес заради виконання бюджету себе не виправдає
Надмірний тиск на бізнес заради виконання бюджету себе не виправдає
Запас фінансової міцності в бізнесу майже вичерпаний. За таких умов посилення фіскального тиску зашкодить не тільки платникам податків, але й самому бюджету в недалекій перспективі.

Таку думку висловила голова комісії УСПП з питань економічної політики Юлія Дроговоз.

«Загальноекономічна ситуація зараз складна. Витискувати "соки" просто вже немає куди. У підприємств критично не вистачає обігових коштів», - зауважила експерт.

За словами Дроговоз, для бізнесу вкрай актуальною є проблема збуту своєї продукції. Особливо негативним фактором при цьому на внутрішньому ринку є падіння платоспроможності населення.

Відносно краще почуваються лише деякі компанії, які працюють на ринки тих країн, яких меншою мірою зачепила стагнація світової економіки.

«Українська економіка потребує прориву, про який так давно і багато говорять. Але його немає. У поточній ситуації якісь локальні заходи не допоможуть. Потрібна системна робота», - резюмувала Дроговоз.

Нагадаємо, що Президент доручив уряду підготувати проект змін до держбюджету, що має призвести у т.ч. до розширення дохідної частини держкошторису. Це при тому, що в травні промислове виробництво в Україні впало на 9,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року, а за прогнозами експертів за підсумками ІІ кварталу українська економіка знову продемонструє від’ємні параметри зростання ВВП, як і в першому кварталі.

План доходів бюджету-2013 вже у поточній редакції на 5% більший, ніж був у 2012 році. Причому він сформований на основі урядового прогнозу збільшення ВВП на 3,4%, хоча в МВФ прогнозували, що за підсумками року Україна може вийти хіба в «нуль». На думку ж експертів ЄБРР, український ВВП завершить 2013-мй в мінусі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.