Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черговий блеф “Газпрому”: тепер навколо українських ПСГ

Газоват 5243 перегляди

Опубліковано - 30.06.2013 16:55 | Всі новини | Версія для друку

Черговий блеф “Газпрому”: тепер навколо українських ПСГ
Черговий блеф “Газпрому”: тепер навколо українських ПСГ
Російський “Газпром” вирішив розповісти потенційним партнерам України, які можуть укласти угоди на використання українських підземних сховищ газу, про свій “негативний” досвід закачування газу в ПСГ.

Про це, як передають російські інформагентства, заявив на прес-конференції голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, відповідаючи на запитання щодо його позиції стосовно планів України створити енергетичний хаб.

"Україна може будь-які проекти в енергетичній газовій сфері пропонувати зарубіжним партнерам, але я хочу сказати про досвід "Газпрому". Україна каже, що в її сховищах можна було б зберігати газ - закачувати його влітку і продавати взимку. У "Газпрому" є досвід завантаження газу в ПСГ України - досвід суто негативний", - сказав Міллер.

Він повідомив, що в кінцевому підсумку питання було врегульоване з українськими партнерами, але для себе "Газпром" прийняв рішення не зберігати газ в ПСГ України.

"Ми для себе прийняли дуже жорстке рішення на підставі цього сумного непростого досвіду: ніколи, ні за яких умов не завантажувати газ у ПСГ України, які б умови наші українські друзі нам не пропонували. Ми на сьогоднішній день газ в ПСГ України не завантажуємо і завантажувати не будемо", - заявив Міллер.

Примітно, що напередодні "Газпром" вирішив виділити Україні $ 1 млрд авансу за транзит, який піде на придбання газу для завантаження в ПСГ.

Як повідомлялося раніше, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що Україна близька до досягнення контрактів з європейськими компаніями про зберігання ними газу в підземних сховищах (ПСГ) на своїй території.

Україна веде переговори з Польщею, Угорщиною, Італією, Німеччиною та іншими європейськими країнами щодо використання ними українських ПСГ.

У попередні роки до початку опалювального сезону Україна накопичила в ПСГ близько 22-25 млрд куб. м газу, не в останню чергу для гарантії безперебійного транзиту, а також забезпечення газом українських споживачів. Але в 2012 році Україна відмовилася допомагати Росії забезпечувати стабільний транзит за свій рахунок: "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" самому потурбуватися про резервний запас газу, адже саме з ним покупці (країни ЄС, СНД, Туреччина тощо) уклали контракти на безперебійне постачання газу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.