Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Газпром” програв арбітраж з ціноутворення німецькій RWE

Газоват 5445 переглядів

Опубліковано - 1.07.2013 11:00 | Всі новини | Версія для друку

“Газпром” програв арбітраж з ціноутворення німецькій RWE
“Газпром” програв арбітраж з ціноутворення німецькій RWE
Виплати “Газпрому” на користь німецької RWE можуть становити більше 1 млрд євро протягом 3 років.

ВАТ "Газпром" може повернути німецькій компанії RWE понад один мільярд євро платежів за газ, здійснених з травня 2010 року, після програшу у спорі в арбітражному суді Відня та перегляду формули закупівельних цін, повідомляє агентство Bloomberg.

У минулий четвер RWE повідомила, що арбітраж ухвалив повернути їй частину платежів, а також скорегував формулу, за якою розраховується закупівельна ціна, з урахуванням тих умов, які були на ринку в цей час.

Повернення коштів "Газпром" здійснюватиме протягом трирічного періоду.

Представник RWE Мартін Пак (Martin Pack) відмовився від коментарів, проте заявив, що деталі рішення суду будуть опубліковані найближчим часом.

Від "Аратти": це далеко не перший прецедент, коли російський монополіст програє арбітраж з ціноутворення на газ. Наразі вже важко пригадати країну ЄС, яка б через суд не домоглася суттєвих знижок і навіть штрафних санкцій на свою користь.

Але попри ці очевидні факти українські урядовці продовжують повторювати мантри про "несправедливу ціну" на газ, "злодійку" Тимошенко і неможливість через судову суперечку переглянути, за їхніми словами," кабальну угоду".

В чому ж проблема? Бо насправді, за словами багатьох експертів, "Нафтогаз" має з "Газпромом" типову угоду, яка не відрізняється від аналогічних з європейськими країнами. Може причина в Харківських угодах по Севастополю, які підписав Янукович? Чи у "газових" взаєминах, окрім договірних, закріплених юридично, діють ще інші, "неформальні" чинники? Чому українські урядовці так і не спромоглися сформулювати, що заважає Україні у арбітражі переглянути формулу ціноутворення?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.