Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мешканці Врадіївки вимагають правосуддя. Влада влаштовує нічні суди і стягує спецназ

За право людини Регіон: Миколаївська область 6746 переглядів

Опубліковано - 1.07.2013 15:54 | Всі новини | Версія для друку

Нічне правосуддя...
Нічне правосуддя...
Врадіївський районний суд, що на Миколаївщині, прийняв рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою стосовно лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і таксиста Рябіненка, яких підозрюють у зґвалтуванні 29-річної місцевої мешканки Ірини і нанесенні їй тяжких тілесних ушкоджень.

Засідання суду тривало до глибокої ночі. Увесь цей час кілька сотень мешканців Врадіївки не розходилися, оточивши будівлю суду щільним кільцем.

У Врадіївку підтягнуто додаткові сили міліції з сусідніх районів, а з Миколаєва прибув автобус з «Беркутом». Міліцейське керівництво побоюється самосуду, особливо щодо ще одного підозрюваного у скоєнні злочину, на якого вказала потерпіла - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. Дрижак досі перебуває на волі, а його місце перебування ретельно приховується.

У ніч на понеділок ситуація практично вийшла з-під контролю. Присутні на площі люди перегородили дорогу автозаку з вимогою: «Не випустимо, поки не посадите в нього третього (мається на увазі Дрижак - Ред.). Натовп двічі намагався перевернути автозак. У будівлю суду полетіли каміння та яйця.

«Вся Врадіївка знає, що саме Дрижак є головним винуватцем. Це справа його рук. Але замість того, щоб посадити злочинця за грати разом з двома іншими, його старанно «відмазують». За нашими даними, його ховають десь у лісі, на дачі, він там спокійно смажить шашлики і з ним невідступно знаходиться десять чоловік охорони», - розповів активний учасник акції протесту Анатолій Бурлак.

Тим часом прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що Дрижак має алібі – у момент скоєння злочину він нібито був на чергуванні в РВВС. Алібі нібито підтверджується записами камер відеоспостереження в райвідділі, з яких випливає, що міліціонер в той вечір нікуди не відлучався.

Сама жертва «врадіївських ґвалтівників» Ірина К. категорично спростовує саму можливість наявності алібі у одного у Дрижака.

«Першим зґвалтував мене саме він - я це точно пам’ятаю, я впевнена на 100%, навіть на 101%», - заявила вона.

Ірина стверджує, що сплутати Дрижака з ким-небудь іншим вона не могла - Врадіївка селище невелике, і тут всі один одного знають.

У прес-службі прокуратури Миколаївської області також підтвердили, що один із затриманих Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука. У прокуратурі запевнили, що даний факт ніяк не вплине на об’єктивність розслідування злочину.
За словами потерпілої, увечері 26 червня вона поверталася додому з дискотеки. По дорозі додому біля неї зупинився автомобіль і один з присутніх в ньому чоловіків запропонував її підвезти. Ірина відмовилася, і тоді її втягнули в автомобіль силою. У салоні сиділи офіцери міліції - Євген Д. і Дмитро П. За кермом був місцевий таксист Рябіненко. Трійця вивезла дівчину до лісосмуги, де її побили, зґвалтували, і залишили у лісі.

Зараз потерпіла перебуває у відділенні нейрохірургії миколаївської лікарні. У неї діагностовані відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні удари і гематоми. Ірині вже зроблено дві хірургічні операції, стан її оцінюється як важкий.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.