Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Начальника УМВС Миколаївщини відсторонили від посади за приховування інформації про події у Врадіївці

Влада Регіон: Миколаївська область 5515 переглядів

Опубліковано - 2.07.2013 10:10 | Всі новини | Версія для друку

Начальника УМВС Миколаївщини відсторонили від посади за приховування інформації про події у Врадіївці
Начальника УМВС Миколаївщини відсторонили від посади за приховування інформації про події у Врадіївці
Начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк та керівник Врадієвського райвідділу міліції відсторонені від посад за наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

«Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що інформація про напад на місцеву мешканку за участі працівників міліції надана керівництву МВС не в повному обсязі, що не дозволило швидко та об’єктивно розібратися у ситуації та призвело до заворушень». – йдеться у повідомленні.

Тимчасово виконуючим обов’язки керівника обласної міліції призначено Сергія Поготова, першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України.

У МВС повідомляють, що наразі триває службове розслідування.

У Врадієвці працюють фахівці основних підрозділів апарату МВС. Також на місце виїхала комісія на чолі з начальником Головного штабу Володимиром Березаном.

У МВС підкреслюють, що зацікавлені в об’єктивному та неупередженому розгляді всіх обставин подій на Миколаївщині, та закликають людей «не піддаватися на провокації політиків, які підбурюють на протиправні дії

За фактом нападу на Врадієвський райвідділ міліції розпочате кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 (хуліганство, скоєне групою осіб) та за частиною першою статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, 1 липня ввечері начальник Миколаївського облуправління міліції Валентин Парсенюк особисто приїхав до мітингувальників під Врадіївський райвідділ міліції. Парсенюк разом з одним із заступників прокурора Миколаївської області намагався втихомирити людей.

До цього міліція застосувала сльозогінний газ та табельну зброю проти мітингувальників, які ввимагали заарештувати похресника Парсенюка, Євгена Дрижака, якого потерпіла назвала одним із учасників зґвалтування. Спецзасоби та зброю міліція застосувала після спроби селян штурмувати райвідділок міліції.

В результаті дві людини отримали вогнепальні поранення.

Нагадаємо, 28 червня міліціонер і ще один чоловік були затримані за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 діб, і зараз вони перебувають за ґратами.

Водночас місцеві мешканці вимагають притягнути до відповідальності ще одного підозрюваного у скоєнні злочину, на якого вказала потерпіла - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. Дрижак досі перебуває на волі, а його місце перебування ретельно приховується.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що Дрижак має алібі – у момент скоєння злочину він нібито був на чергуванні в РВВС. Алібі нібито підтверджується записами камер відеоспостереження в райвідділі, з яких випливає, що міліціонер в той вечір нікуди не відлучався.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.