Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після Тарасюка прем'єр “вчепився” у Гриценка

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7182 перегляди

Опубліковано - 7.02.2007 13:40 | Всі новини | Версія для друку

Після Тарасюка прем'єр “вчепився” у Гриценка
Після Тарасюка прем'єр “вчепився” у Гриценка
Прем'єр-міністр Віктор Янукович вимагає, щоб міністр оборони Анатолій Гриценко публічно вибачився перед головою Верховної Ради Олександром Морозом.

Про це Янукович сказав сьогодні , відкриваючи засідання уряду.

Я вам роблю зауваження і просив би вас публічно вибачитися перед Олександром Олександровичем", - зазначив прем'єр.

На спробу Гриценка відповісти йому, Янукович сказав: "Ми ще поговоримо".

"Я не розумію, Анатолію Степановичу, коли ви в черговий раз робите заяви по відношенню до голови Верховної Ради, які не відповідають дійсності та рівню стосунків Кабміну та ВР. Я просив би цього не робити", - зауважив прем'єр.

"Якщо у вас є позиція, то ми можемо в будь-який час доби переговорити", - додав він.

Янукович звернув увагу на те, що зараз працює комісія на чолі з віце-прем'єром Дмитром Табачником і за участі міністра науки Станіслава Ніколаєнка, яка має зробити висновок щодо конфліктної ситуації, що склалася.

"Ми залучили широке коло і фахівців, і місцевої громади і працюємо в цьому питанні прозоро. Голова Верховної Ради має пряме відношення до цього", - додав прем'єр.

"Але з'ясовувати стосунки через ЗМІ та висловлювати точку зору в образливій формі – цього не буде", - заявив Янукович.

Прем'єр також звернувся до всіх присутніх бути коректними, "щоб ми були обережними і поважали одне одного, і поважали інституції з якими ми працюємо, щоб наші етичні стосунки не заважали вирішувати практичні завдання".

Як відомо, наприкінці січня Гриценко заявив, що слова Мороза про необхідність передачі майна Одеського інституту сухопутних військ Міністерству освіти і науки є некомпетентними.

Ця заява була зроблена після того, як Мороз надіслав листа у кабмін із проханням передати землю й майно, що залишилося від Одеського інституту сухопутних військ Міносвіти.

Міноборони ж вважає за необхідне частину будівель й землі залишити за віськовими, а частину - передати місцевій владі, за що отримати житло для офіцерів.

Від “Аратти”: власне кажучи, майновий конфлікт між відомствами - справа звичайна й зрозуміла. При тому не зрозумілим, як на нас, є безпосереднє втручання спікера парламенту у росподіл державної нерухомості. Адже, для ухвалення рішення, кому на баланс передати військове майно чи залишити його у користування МО - існує уряд. При чому тут Верховна Рада, тим більше - її Голова і народний депутат? Він може, в даному випадку, лише попросити чи звернути увагу урядовців, а не давати вказівки. Бо саме так можна зрозуміти реакцію Гриценка.

Втім, якби не було цього листа Мороза, було б щось інше. Бо взаємини у нинішній владі чимиось нагадують вечрню Півновку, де пройшли дитинство й юність прем'єра. Напевно, тоді юний, повний енергії Вітя Янукович теж полюбляв ставити перехожим питання, із приводу цигарок, а отримавши негативну відповідь, - літературно кажучи, страшенно ображався... Особливо, якщо перехожий був добре вдягнений.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.