Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українських дітлахів вчитимуть толерантності по-єврейськи

Національне питання 7963 перегляди

Опубліковано - 7.02.2007 20:40 | Всі новини | Версія для друку

Методику виховання толерантності “обкатали” на політичному бомонді (фото “Українська правда”)
Методику виховання толерантності “обкатали” на політичному бомонді (фото “Українська правда”)
Уперше в українській освіті у школі будуть вчитися на документальному кіно - стрічці про голокост “Назви своє ім’я”, спродюсованій Стівеном Спілбергом та Віктором Пінчуком.

Фільм знятий на основі спогадів свідків голокосту і 15 лютого вийде у прокат. А з вересня благодійний фонд Пінчука та американський фонд Шоа розпочне створену на основі картини освітню програму. Вона складатиметься зі стрічки на ДВД та навчального посібника, який зараз готується до друку. Методику роботи з посібником вчителі опановуватимуть на семінарах-тренінгах по всій Україні. Цей освітній проект, впевнені ініціатори, навчить суспільство толерантного ставлення до інших народів.

Анна Ленчовська, Інститут візуальної історії та освіти Фонду Шоа:
“Ми маємо повернутися в освіті до людини. Бо коли ми кажемо, що загинуло 6 або 20 млн., дітям вже не страшно, а коли знають, що є 1 дівчинка , якій було погано, тоді вони починають задумуватися.”

Олександр Войтенко, співавтор посібника до фільму:
“З екрана і з фільму говорять прості люди про речі, про які не говорили в школі, говорять правду, чесно. Це те, що потрібно сьогодні громадянам України.”

Від “Аратти”: На нашу думку, в першу чергу слід навчити українських школярів поважати себе, свій народ і культуру. Без виховання власної самоповаги і патріотизму можна отримати толерантне стадо, або ще гірше - викликати зворотню реакцію і тоді годі буде говорити про “толерантне ставлення до інших народів”. Бо особи тих, хто організовував знищення українців у 30-40-вих роках добре відомі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.