Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Історики релігії ушістнадцяте зібралися у Львові

Духовний світ Регіон: Львівська область 15113 переглядів

Опубліковано - 16.05.2006 21:57 | Всі новини | Версія для друку

Історики релігії ушістнадцяте зібралися у Львові
Історики релігії ушістнадцяте зібралися у Львові
Сьогодні у Львові розпочала свою роботу ХVІ Міжнародна конференція „Історія релігій в Україні”. Для участі у конференції, яка триває 16-18 травня, приїхали понад 150 науковців із десятків міст України, Білорусі, Польщі, Росії.

Виступаючи на відкритті конференції директор Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства НАН України д-р Ярослав Дашкевич наголосив, що це єдина конференція в Україні, яка вже проходить 16-й раз.

Крім семи тематичних секцій у рамках конференції проходять два круглі столи: „Львівський собор 1946 року” і „Львів та релігійний плюралізм” (присвячений 750-літтю першої письмової згадки про Львів). До конференції видано двохтомний збірник матеріалів, до якого увійшло понад 200 доповідей.

Як повідомила член оргкомітету, завідувач Інституту релігієзнавства Львівського музею історії релігії Лілія Моравська, з року в рік конференція стає все більш масовою за кількістю учасників. Спостерігається процес конкретизації тематики доповідей, перехід від загальних до більш глибоких тем. За її словами, останнім часом популярності набирають теми сакрального мистецтва і охорона пам’яток, багато істориків звертаються до теми переслідування Церкви в умовах тоталітарного режиму.

За словами постійного учасника конференції Алли Киридон з Полтави, вона стала місцем зустрічі та обміну ідеями науковців з різних куточків України.

Інститут релігієзнавства, який є основним організатором конференції, крім цього заходу також займається науково-дослідницькою та видавничою діяльністю. До 750-річного ювілею Львова готується видання ілюстрованої церковно-суспільної історії міста.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.