Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більше 15 країн-членів СОТ готуються висунути свої претензії до України

Економіка 5113 переглядів

Опубліковано - 10.07.2013 13:13 | Всі новини | Версія для друку

Більше 15 країн-членів СОТ готуються висунути свої претензії до України
Більше 15 країн-членів СОТ готуються висунути свої претензії до України
У порядок денний засідання Ради з торгівлі товарами Світової організації торгівлі (СОТ), призначеного на 11 липня, внесено відразу три пункти, пов’язані з претензіями ЄС, США і ще більше 15 країн до України.

Так, Японія готується зробити заяву щодо введених Києвом 14 березня мит на імпорт автомобілів. Нагадаємо, ставка збору для авто об’ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см склала 6,46%, 1500-2200 куб. см - 12,95%.

У відповідь на це ж нововведення України Росія планує застосувати мито на ввезення шоколаду і шоколадних виробів, флоат-скла і вугілля. Збиток від українських митних зборів у Москві оцінили в $36,12 млн щорічно, а, відповідно, саме цю суму передбачається відшкодувати.

ЄС і США бажають обговорити встановлені Україною квоти на імпорт коксівного вугілля. Нагадаємо, що обмеження на імпорт коксівного вугілля і коксу були введені Кабміном через їх надлишок на внутрішньому ринку в 2012-му і на початку 2013-го. Однак таке рішення викликало невдоволення вітчизняних металургів, які ввозять значну кількість цієї сировини з-за кордону. Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов підприємств АрселорМіттал Кривий Ріг, визнавши незаконною відповідну постанову Кабінету Міністрів. Пізніше Кабмін, який мав намір відстоювати свої права в суді, зняв повну заборону на імпорт коксу, дозволивши ввезти в Україну 210 тис тонн цієї сировини.

Більше того, ціла група країн має претензії до Києва у зв’язку з його намірами переглянути 371 тарифну позицію в рамках статті XXVIII GATT 1994. Відповідні заяви подали ЄС, країни ASEAN, Австралія, Канада, Чилі, Єгипет, Гватемала, Китай і Гонконг, Ісландія, Ізраїль, Японія, Корея, Мексика, Нова Зеландія, Норвегія, Туреччина і США.

Нагадаємо, що нещодавно Україна ввела нові мита для автоімпортерів. 4 липня Верховна Рада України прийняла закон про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Парламент вирішив обкласти податком їх імпортерів, а також виробників, крім тих, хто бере на себе зобов’язання забезпечити утилізацію автомобілів і включений до відповідного реєстру.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.