Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міліція зробила висновки: постраждала сама кинулася на міліціонера

Влада Регіон: м.Київ 5419 переглядів

Опубліковано - 13.07.2013 15:58 | Всі новини | Версія для друку

Міліція зробила висновки: постраждала сама кинулася на міліціонера
Міліція зробила висновки: постраждала сама кинулася на міліціонера
У київській міліції заявляють, що міліціонер не бив на ринку "Шлях" дівчину за вимогу говорити українською, а вона сама наштовхнулася на його долоні.

Про це йдеться у повідомленні відділу зв’язків з громадськістю столичної міліції.

"Вчора згідно до вимог доручення "Про заходи попередження та припинення стихійної торгівлі" кілька працівників патрульно-постової служби міліції несли службу по вулиці Зодчих, в Святошинському районі столиці. В цей час на території, прилеглій до ринку "Шлях", група підприємців здійснювала торгівлю, не маючи жодних дозвільних документів, що є порушенням чинного законодавства", - сказано у повідомленні.

"Там же знаходилась представниця однієї з громадських організацій. Жінка підбурювала людей на несанкціоновану торгівлю та ігнорування законних вимог правоохоронців. Окрім цього вона викрикувала в бік співробітників міліції нецензурні слова", - стверджує міліція.

За даним міліціонерів, "під час роз’яснення торгуючим громадянам одним з правоохоронців вимог чинного законодавства, щодо заборони несанкціонованої торгівлі активістка стала поміж ним та натовпом, спиною до співробітника міліції та почала рухатися в його бік".
"Аби не зіткнутись з жінкою, правоохоронець виставив вперед долоні – доторкнувшись спиною до них, активістка почала голосно кричати, що її вдарив працівник міліції. Викликала швидку допомогу. Та зателефонувала до чергової частини Святошинського райуправління міліції", - сказано у повідомленні.

З місця події її було шпиталізовано до однієї з лікарень Святошинського району Києва.

"Після обстеження жінки лікарі констатували забій лівої половини грудної клітини, інших пошкоджень зафіксовано не було", - констатує при цьому міліція столиці.

Прес-служба відомства уточнює, що заявниця – уродженка Волинської області, 1984 року народження, "лише впродовж цього року активістка 4 рази затримувалась правоохоронцями за порушення встановленого порядку проведення мітингів та зборів".
Матеріали за зверненням активістки зареєстровані та передані до прокуратури для перевірки.

За фактом завдання ушкоджень дівчині прокуратура Святошинського району розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу – перевищення влади або службових повноважень.

Коментуючи мітинг підприємців і представників громадської організації під Святошинським райуправлінням, міліція повідомляє, що 30 – а потім 100 громадян вимагали "видати їм" співробітника міліції, який "нібито вдарив жінку, для вчинення самосуду".

Як заявляє міліція, попри роз’яснення працівників МВС дехто з мітингувальників "з застосуванням фізичної сили намагались проникнути на територію райуправління", "пошкодили кілька секцій металевого паркану", а після того "застосували сльозогінний газ проти правоохоронців".

"В результаті конфлікту 11 співробітників Святошинського райуправління зазнали тілесних ушкоджень. Наразі їх шпиталізовано", - повідомляє київська міліція.

За фактами подій 12 липня проводиться подальша перевірка.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.