Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що відбувається з вітчизняною нафтопереробкою?

Економіка 5307 переглядів

Опубліковано - 15.07.2013 17:03 | Всі новини | Версія для друку

Що відбувається з вітчизняною нафтопереробкою?
Що відбувається з вітчизняною нафтопереробкою?
Обсяги нафтопереробної галузі в Україні суттєво скоротилися ще кілька років тому.

Про це в коментарі заявив заступник директора науково-технічного центру «Псіхея» Геннадій Рябцев.

«Нафтопереробна галузь України вмерла вже кілька років тому, тож говорити наразі про певні суттєві зміни неможливо. Це пов’язано з відсутністю державного контролю над виконанням інвестиційних зобов’язань власників нафтопереробних заводів. Вони сподівалися, що їм і надалі забезпечуватимуть тепличні умови діяльності», – зазначив він.

«2005 року українські заводи закривалися чи не виходили з ремонту за надуманими причинами. Поки можна було дурити українського споживача, власники заводів це робили. А нині виявилося, що використовувати цей спосіб вже неможливо, тому що ринок відкритий і з’явилося чимало конкурентів, котрі подбали про модернізацію виробництва», – пояснив Рябцев, додавши, що до поглиблення проблеми призвело і лобіювання інтересів певних підприємств та відсутність стратегії розвитку української промисловості.

На думку експерта, поки в Україні не будуватимуть нові нафтопереробні заводи, говорити про відновлення виробництва нафтопродуктів у повному обсязі не має сенсу.

«Однак, це не означає, що в Україні взагалі немає виробництва. Коли йдеться про обсяги скорочення переробки нафти, то враховуються чомусь лише шість НПЗ (нафтопереробних заводів. - Ред.) та один ГПЗ (газопереробний завод. - Ред.). Однак, ніхто не каже, скільки насправді виробників нафтопродуктів в Україні. А їх – понад сотня. Хоча їхню продукцію ніхто не обліковує», – зауважив Рябцев.

Як повідомлялося раніше, згідно з даними Міненерго, у першому півріччі на українських нафтопереробних заводах переробили трохи більше 1,5 млн т нафти або на 43% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Статистика стосується лише двох з семи підприємств: Кременчуцького НПЗ і Шебелинського ГПЗ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.