Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Правозахисники вважають, що міліція - безкарна

За право людини 5892 перегляди

Опубліковано - 17.07.2013 11:52 | Всі новини | Версія для друку

Громадська активістка Раїса Радченко
Громадська активістка Раїса Радченко
Українське представництво правозахисної організації «Міжнародна амністія» закликає домагатися для активістки Раїси Радченко, яку примусово помістили до психлікарні, психіатричної експертизи за межами Запорізької області.

У заяві, із якою «Міжнародна амністія» звернулася до громадян, організацій та дипломатичних представництв, наголошується, що 70-річну активістку Раїсу Радченко, яка боролося за права людини в Україні, «було поміщено до психіатричної лікарні проти її волі, ймовірно, щоб помститись за її діяльність». Про причини, які спонукали «Міжнародну амністію» втрутитися в ситуацію, Радіо Свобода розповіла директор представництва цієї організації в Україні Тетяна Мазур.

– Чому ситуація із запорізькою активісткою Раїсою Радченко викликала у правозахисників таке занепокоєння?

– З нашого боку – це так звана акція термінової допомоги. Такі акції оголошуються тоді, коли є реальна загроза здоров’ю людини або її фізичній недоторканності. Наше занепокоєння викликає хронологія подій. Там було два рішення суду: про обстеження і примусове лікування. Причому лікування, як ми бачимо з матеріалів справи, розпочалося раніше, ніж ухвалили відповідне рішення суду.

Окрім того, у нас є певні підстави вважати, що таке рішення ухвалили внаслідок того, що Раїса Радченко є активісткою, правозахисницею і досить різко критикує владу і правоохоронні органи.

– Але, погодьтеся, що владу і правоохоронні органи зараз критикують дуже багато хто.

– Знаєте, дуже часто нам говорять схожим чином, коли катують людей і знущаються з них міліціонери. І жертви, яких вони собі обирають, – це люди з кримінальним минулим. І міліціонери нам кажуть: ну це ж люди з кримінальними минулим, як ви можете їм довіряти?..

– Після подій у Врадіївці та спроби штурму одного з райвідділів міліції у Києві, «Міжнародна амністія» закликала владу відреагувати на ставлення людей до міліції. І от нещодавно один депутат-регіонал – сам колишній міліціонер – запропонував посилити відповідальність за спротив міліції. Ви такої реакції з боку влади очікували?

– Насправді, ми закликаємо владу розформувати правоохоронні органи вже досить давно. Ми занепокоєнні великою кількістю, масштабністю та системністю порушень прав людини з боку міліціонерів. З боку тих, хто мав би захищати. На даний момент міліція є безкарною. Тому ми очікуємо, а точніше – абсолютно іншої реакції. Ми очікуємо від влади конкретного плану дій щодо реформування правоохоронних органів і, зокрема, – як посилити відповідальність міліціонерів, а не тих, хто протестує проти їх протиправних дій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.