Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прокуратура закрила кримінальне провадження проти міліціонерів, які спостерігали, як б’ють журналістів

Скандал Регіон: м.Київ 6190 переглядів

Опубліковано - 25.07.2013 10:45 | Всі новини | Версія для друку

Прокуратура закрила кримінальне провадження проти міліціонерів, які спостерігали, як б’ють журналістів
Прокуратура закрила кримінальне провадження проти міліціонерів, які спостерігали, як б’ють журналістів
Київська прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на кореспондента “5 каналу” Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента видання “Комерсант” Влада Соделя, повідомляє “5 канал”.

Повідомляється, що провадження за фактами службового недбальства правоохоронців прокуратура відкрила на власний розсуд, за повідомленнями у ЗМІ.

У постанові слідчого про закриття справи йдеться, що хуліганські дії проти журналістів були припинені саме внаслідок втручання працівників міліції.

"Випадки нерішучості деяких з них можуть пояснюватися невмінням такими працівниками міліції швидко оцінити обставини подій", - йдеться у постанові.

Таке рішення прокуратура ухвалила попри те, що раніше у провадженні самі ж слідчі визнали журналістів потерпілими.

Між тим, адвокати постраждалих під час мітингу 18 травня журналістів оскаржать постанову по закриття кримінального провадження щодо бездіяльності правоохоронців.

Про це сказала Вікторія Кіріна - представник кореспондентки 5 каналу Ольги Сніцарчук та фотокореспондента "Комерсанту" Владислава Соделя.

"Ця постанова є невмотивованою та безпідставною. Більш ґрунтовно ми знатимемо про обставини справи, коли отримаємо можливість ознайомитись з усіма матеріалами, які є на сьогодні у кримінальному провадженні, зрозуміємо, які дії були вчинені для встановлення обставин інциденту", - зазначила вона.

"Ми заявляли клопотання про проведення слідчих дій, які належним чином розглянуті не були. У будь-якому разі ми оскаржуватимемо цю постанову, особливо у тій частині, що стосується Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя", - сказала Кіріна.

За її словами, постанову прокуратури було направлено звичайною поштовою кореспонденцією із зазначенням неправильного індексу. Тому між датою направлення та отримання є суттєві розбіжності.

"Ми маємо право оскаржувати рішення з моменту отримання. І ми не можемо вважатись такими, що пропустили термін оскарження", - додала вона.

Як повідомлялося раніше, 18 травня вдень на вул.Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Під час інциденту постраждали журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Комерсант" Влад Содель.

Одразу були відкриті кримінальні провадження за ст. 125 Кримінального кодексу (спричинення легких тілесних ушкоджень) і ст. 171 (перешкоджання діяльності журналіста). Згодом міліція перекваліфікувала першу статтю, визначивши інцидент як «хуліганство».

12 червня прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 20-річного мешканця Білої Церкви Вадима Тітушка, котрий підозрюється у хуліганських діях та умисному перешкоджанні діяльності журналістів. Щодо Тітушка було обрано запобіжний захід у вигляді застави в 22 тис. 940 гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.