Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЄС в цілому задоволені інтеграційним рухом України, але нагадали про не виконані умови

Світ навколо нас 4441 перегляд

Опубліковано - 30.07.2013 11:56 | Всі новини | Версія для друку

У ЄС в цілому задоволені інтеграційним рухом України, але нагадали про не виконані умови
У ЄС в цілому задоволені інтеграційним рухом України, але нагадали про не виконані умови
Україна демонструє “позитивний тренд” у питанні підписання запланованого на листопад цього року договору про асоціацію з Європейським Союзом та зможе підписати цей документ, якщо виконає раніше висунуті для цього умови.

Про це сказав єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле в опублікованому сьогодні інтерв’ю польському виданню Gazeta Wyborcza.

"Звичайно, що Україна зможе в листопаді підписати договір про асоціацію, це залежить від неї самої. Позицію в цій справі чітко висловила Рада Європейського союзу: країна повинна припинити вибіркове правосуддя, реформувати виборче законодавство та показати прогрес в запровадженні європейських стандартів", - сказав він.

"Бачу певний позитивний тренд: уряд розуміє, наскільки важливою є договір для країни та для нас", - відзначив Фюле.

Єврокомісар також висловив впевненість у тому, що українська влада однозначно хоче інтеграції з Європейським Союзом, а не вибирає між заходом та Митним союзом, створеним Російською федерацією.

Фюле також сказав, що ЄС не підготував жодного "плану Б" в справі договору про асоціацію з Україною, наголосивши, що навіть, якщо з якихось причин цей документ не буде підписаний, - це не штовхне Україну в обійми Росії.

"Якщо так не станеться, то це не зменшить ролі України в регіоні, навпаки - посилить її та створить більші можливості співпраці з усіма сусідами, в тому числі, з Росією", - сказав він.

Водночас він не дав прямої відповіді на запитання журналіста, чи звільнення з тюрми екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко залишається обов’язковою умовою для підписання договору про асоціацію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.