Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рибалка, який вижив після зустрічі з російськими прикордонниками каже, що ті відкрили вогонь по беззбройним людям

Надзвичайна подія 8352 перегляди

Опубліковано - 30.07.2013 16:31 | Всі новини | Версія для друку

Рибалка, який вижив після зустрічі з російськими прикордонниками каже, що ті відкрили вогонь по беззбройним людям
Рибалка, який вижив після зустрічі з російськими прикордонниками каже, що ті відкрили вогонь по беззбройним людям
Українець, який вижив після інциденту в Азовському морі, заявляє, що російські прикордонники не намагалися врятувати рибалок.

Рибалка Олександр Федорович, якому пощастило вижити після зіткнення катера берегової охорони Прикордонної служби Росії і українського баркаса в Азовському морі, упевнений, що російські прикордонники нічого не зробили для порятунку рибалок.

Про це пише газета ”Вести”.

Зокрема, дружина рибалки Марина передала «Вестям» слова Федоровича про те, що по українських рибалках російські прикордонники відкрили вогонь без попередження.

«Самі прикордонники говорять, що зробили три постріли у повітря, але Саша мені розповів, що по них стріляли автоматними чергами», - заявила жінка.

Крім того, вона зазначила, що після того, як Федоровича витягнули з води, і він розповів, що з ним було ще четверо рибалок, прикордонники не намагалися вжити якихось заходів для їх пошуку, чекали на рятувальників, на яких і звалили пошуки потопаючих. Саме це, на думку Федоровича, стало причиною загибелі решти рибалок, яких можна було врятувати.

Марина звертає увагу ще на один нюанс: «У Ростові-на-Дону я зустрічалася з нашим консулом, і поцікавилася, у скількох милях від нашого берега вони перебували. Мені відповіли - 9 миль, а це - нейтральні води».

При цьому джерела “Вестей” у Донецькому прикордонному загоні повідомили, що на Азовському морі, на відміну від Чорного, взагалі немає нейтральних вод, оскільки кордони не демарковані, і порушенням кордону фактично вважається причалювання судна вже до самого берега. Тобто, порушення кордону з боку українських рибалок не було.

Водночас, за словами прикордонників, будь-яке судно зобов’язане відреагувати на вимогу прикордонного катера зупинитися і пред’явити документи.

Раніше російські прикордонники заявили, що човен українців сам перекинувся. Вони робили багато спроб зв’язатися з порушниками кордону, але марно. У результаті було ухвалено рішення зближуватися з човном і його оглянути. Але порушники зробили небезпечний маневр, і перекинулися, одного з членів екіпажу прикордонники підняли на борт.

Як повідомлялося раніше, увечері 17 липня катер Прикордонної служби Росії зіткнувся в Азовському морі з українським баркасом. Двоє рибалок загинули. Пізніше були знайдені тіла ще двох загиблих рибалок. Одного з членів екіпажу врятували.

22 липня військове слідче управління Слідчого комітету РФ по Південному військовому округу повідомило про порушення кримінальної справи за фактом зіткнення російського прикордонного катера з українським човном. Справу порушено за статтею "Порушення правил кораблеводіння", якою передбачається до семи років позбавлення волі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.