Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Деградація. В українців вимагають хабарі навіть за посаду медсестри чи електрика ЖЕКу

Добробут 7581 перегляд

Опубліковано - 1.08.2013 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Деградація. В українців вимагають хабарі навіть за посаду медсестри чи електрика ЖЕКу
Деградація. В українців вимагають хабарі навіть за посаду медсестри чи електрика ЖЕКу
В українців вимагають хабарі не тільки за «хлібні» посади в держслужбі, але за місця вчителя, медсестри та електрика в ЖЕК.

Від претендентів вимагають від $400 до $15 000 залежно від вакансії, пишуть «Вести».

Зокрема, за інформацією видання, посада хірурга коштує $15 000 при зарплаті від 2500 грн, за місце медсестри потрібно заплатити $2500 при зарплаті від 1000 грн, щоб працювати вчителем необхідно викласти $6000, тоді як зарплата - від 2000 грн, за місце в шахті - $300 - $600 (зарплата - 8000 грн), посада електрика в ЖЕК «коштує» $400 (зарплата від 1500 грн.)

«Моєму знайомому пропонували посаду менеджера в банку за $6 тис., при цьому зарплата - $1 тис., - розповів правозахисник Едуард Багіров. - За ці гроші підписували контракт на два роки, але без гарантії, що договір продовжать. Виходить, людина перший рік «відбиває» хабар, і тільки другий - працює на себе. Якщо раніше продавалися місця, де заробляють «лівий» дохід, то зараз вимагають хабар і за влаштування на низькооплачувану роботу. Переважно в провінції, звичайно».

На інтернет-форумах народ найбільше скаржиться саме на апетити людей у ​​білих халатах, мовляв, посада в лікарні - від медсестри до хірурга - коштує від $2,5 до $15 тис. «Найдорожче влаштуватися хірургом, кілька операцій - і ви відбили суму хабара, - сказало джерело в одній з міських лікарень Києва. - Також дорого - стоматологом. Тут постійні живі гроші. Хоча «з вулиці», без зв’язків, навряд чи візьмуть».

За інформацією видання, навіть за місце звичайного шкільного вчителя потрібно відстебнути мінімум $500. Щоправда, таке зустрічається поки тільки в глибинці.

«Я закінчила англійський факультет у київському університеті іноземних мов, - розповіла мешканка Бердичева Наталя. - Повернулася в рідне місто і намагалася влаштуватися вчителем. Пішла в управління освіти, стала в чергу, але мені «світили» лише районні школи. Тоді мені натякнули, що вакансія знайдеться швидко - за $700 і я заплатила. А коли прийшла оформлятися, дізналася, що мене взяли на іншу посаду - сидіти з дітьми на продльонці, але, мовляв, це тільки на рік. Потім потрібно було переукладати контракт, але при цьому суми хабара зросли в два рази! Грошей у мене не було, тому я звільнилася. Зараз знову стою в черзі, а інші вчителі продовжують платити директору школи, щоб місце зберігалося за ними».

Як повідомлялося раніше, рівень офіційного безробіття в Україні в червні цього року становив 465,3 тис. осіб або 1,7% від загальної кількості працездатного населення. При цьому допомогу отримують 360,3 тис.безробітних. Середня сума щомісячної виплати становить 1087 грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.