Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мінрегіон вимагає перевірити обґрунтованість підвищення ЖКГ-тарифів у 7 областях

Влада 4571 перегляд

Опубліковано - 3.08.2013 17:44 | Всі новини | Версія для друку

Мінрегіон вимагає перевірити обґрунтованість підвищення ЖКГ-тарифів у 7 областях
Мінрегіон вимагає перевірити обґрунтованість підвищення ЖКГ-тарифів у 7 областях
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) вимагає перевірити обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги, підвищених за останній тиждень в 7 областях України.

Про це на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період доповів заступник міністра - керівник апарату Андрій Білоусов, повідомляє прес-служба міністерства.

Так, за останній тиждень про зміну тарифів на житлово-комунальні послуги повідомили Рада міністрів АР Крим, Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська, Харківська та Черкаська обласні державні адміністрації. Інші обласні, Севастопольська та Київська міські державні адміністрації зазначили, що тарифи не переглядалися.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник наголосив, що облдержадміністраціям необхідно забезпечити здійснення робочими групами перевірок економічної обґрунтованості тарифів, які були підвищені за останній тиждень та у тижневий термін надати відповідну інформацію до Мінрегіону.

В Україні заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у червні 2013 р. порівняно з травнем ц. р. зменшилася на 3% - до 11 млрд 613,1 млн грн, середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 3,3 місяця. Протягом січня-червня 2013 р. населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 21,9 млрд грн. Серед регіонів найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався у Закарпатській, Львівській, Сумській та Черкаській обл. (118,9-111,0%), найнижчий - в Автономній Республіці Крим, Волинській обл. та Севастополі (99,2-99,5 %).

Зазначимо, що у зв’язку з відновленням переговорів України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який, серед іншого, вимагає підвищити тарифи на газ для споживачів, Кабмін налаштований на повне виконання вимог МВФ шляхом впровадження диференційованого підходу до формування тарифів. Це означає, що, вирішуючи питання цін на газ, уряд може підвищити розцінки тільки для високозабезпечених верств суспільства, які живуть у великих будинках і квартирах і, відповідно, використовують газ у великих кількостях.

Крім того, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує нараховувати пеню у розмірі 0,1% від суми боргу за кожен день прострочення плати за житлово-комунальні послуги.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.