Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після рішення ВАСУ Мєшкова можна притягнути до відповідальності, як громадянина України

Правосуддя 10594 перегляди

Опубліковано - 7.08.2013 11:36 | Всі новини | Версія для друку

Після рішення ВАСУ Мєшкова можна притягнути до відповідальності, як громадянина України
Після рішення ВАСУ Мєшкова можна притягнути до відповідальності, як громадянина України
Вищий адміністративний суд України виніс рішення про те, що колишній президент Криму Юрій Мєшков дійсно є громадянином України і тим самим скасував наказ про його депортацію з країни, повідомили у відомстві.

"ВАСУ мотивував це тим, що передбачені процесуальним законодавством межі перегляду справи в касаційній інстанції не дають їй права встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені попередніми судовими інстанціями чи відхилені ними, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, збирати нові докази або додатково перевіряти докази, тому рішення судів попередніх інстанцій підлягають скасуванню зі скеруванням справи на новий розгляд до суду першої інстанції", - зазначається в заяві.

Таким чином, суд скасував рішення Окружного адміністративного суду АРК від 13 липня 2011 року, коли екс-президента депортували з України. Крім того, було скасовано ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 8 грудня 2011 року, спрямувавши справу на повторний розгляд.

Юрій Мєшков був офіційно визнаний громадянином України, а тому тепер має повне право повернутися в країну, що дозволяє стаття 25 Конституції України.

Як повідомлялося раніше, 8 грудня 2011 року, Апеляційний адміністративний суд Севастополя залишив чинним рішення Окружного адміністративного суду АРК про заборону терміном на п’ять років в’їзду в Україну екс-президента Криму Юрія Мєшкова.

Нагадаємо, 13 липня Окружний адміністративний суд Криму ухвалив рішення про витурення з території України екс-президента автономії Юрія Мєшкова з обмеженням в’їзду на 5 років.

Служба безпеки України звернулася з відповідним позовом до суду, виходячи з того, що Мєшков допустив висловлювання, які побічно закликають до зміни конституційного устрою України.

Мєшкова скерували на територію Росії через Керченську поромну переправу в четвер о 1.30 ночі за Києвом.

У посольстві РФ в Україні заявили, що екс-президента Криму Юрія Мєшкова слід було витурити з території країни гуманнішим способом, ніж перевезення поромом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.