Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На тлі торгівельної війни російський дипломат натякнув на здачу української ГТС

Газоват 6183 перегляди

Опубліковано - 14.08.2013 21:11 | Всі новини | Версія для друку

На тлі торгівельної війни російський дипломат натякнув на здачу української ГТС
На тлі торгівельної війни російський дипломат натякнув на здачу української ГТС
Посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявив, що Україна за умови створення спільного з Росією газотранспортного консорціуму отримала б зниження ціни на природний газ до $268,5 за тисячу кубометрів.

Про це він заявив на міжнародній конференції "Економічні та правові наслідки підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС для її взаємин з країнами Митного союзу".

"Той факт, що у грудні 2012 року планувалося підписати основні параметри вирішення газового питання, дає мені підстави вважати, що можна було знайти розв’язку по ціні на російський газ для України і поза форматом Митного союзу. Я думаю, що можу назвати цю ціну тут, вона справить сильне враження з урахуванням того якою є ціна на сьогоднішній день. Ця ціна повинна була бути $ 268,5 за 1 тис куб м газу", - сказав він.

Зурабов зазначив, що відповідні документи і домовленості повинні були бути підписані 18-19 грудня 2012 року під час зустрічі президентів України та Росії.

"Хочу ще раз підкреслити, що це не було обумовлено ніякими спеціальними вимогами до України щодо її участі у деяких інтеграційних проектах. Разом з тим природно, що РФ і зокрема Газпром - там повинна була бути підписана міжурядова угода і відкоректований договір - розраховували, що співпраця , що інтеграція в енергетичній сфері вийде на якісний рівень, тому мова йшла про створення енергетичного консорціуму. Активно почалася робота з оцінки вартості цього активу і з цілої низки додаткових умов пов’язаних з можливими російськими інвестиціями у модернізацію української газотранспортної інфраструктури та ряд інших умов", - додав він.

Посол також уточнив, що так і не підписані домовленості передбачали закріплення мінімального обсягу прокачування російського газу через українську ГТС в обсязі 60 млрд куб. м.

"Цього року через українську ГТС має бути прокачано близько 70 млрд куб. м газу. Критичною для української ГТС є цифра 60 млрд куб. м, у разі якщо через неї прокачується менше 60 млрд куб. м газу, то при збереженні сьогоднішніх тарифів на транспортування газу українська ГТС буде приносити українському бюджету і платникам податків збитки. І РФ у цих домовленостях, комплексних переговорах брала на себе зобов’язання прокачувати не менше 60 млрд куб м газу", - .. сказав Зурабов.

Як повідомлялося раніше, середня митна вартість імпортованого Україною природного газу в липні склала $ 406,56 за тисячу кубометрів. У серпні Україна планує закупити у Російської Федерації 2-2,5 млрд куб. м природного газу після того, як у липні придбала у Газпрому 1,5 млрд куб. м газу замість запланованих 350 млн.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.