Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Йдемо в Європу? У трьох тисячах українських шкіл досі немає внутрішніх туалетів

Добробут 8015 переглядів

Опубліковано - 15.08.2013 18:21 | Всі новини | Версія для друку

Йдемо в Європу? У трьох тисячах українських шкіл досі немає внутрішніх туалетів
Йдемо в Європу? У трьох тисячах українських шкіл досі немає внутрішніх туалетів
Напередодні 1 вересня влада вкотре пообіцяла до кінця 2014 року облаштувати всі українські школи внутрішніми санвузлами.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час селекторної наради в Києві.

"Ставлення дітей до навчання в тому числі залежить від комфорту у школі. 1 вересня всі керівники регіонів, міст, районів, всі міністри підуть на свято Першого дзвоника. І люди повинні бути впевнені, що всі необхідні роботи проведені, і проведені якісно", - наголосив Вілкул.

За його словами, до кінця 2014 року або навіть трохи раніше в усіх школах буде закінчена робота з облаштування внутрішніми санвузлами.

Станом на 1 січня 2013 року, за даними віце-прем’єра, недостача внутрішніх санвузлів у школах становила близько 3 тис. На сьогодні, за його словами, встановлено вже понад 1 тис таких санвузлів. Вілкул запевнив, що до кінця року вони з’являться ще більш ніж у тисячі шкіл. Таким чином, зазначив віце-прем’єр, на наступний рік залишиться добудувати ще близько тисячі подібних об’єктів.

Також він повідомив, що в 2013 році відкриються 13 нових шкіл. 1 вересня відкриються 11 нових шкіл майже на 3 тис. місць в Івано-Франківській, Київській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Рівненській областях та Києві. Ще 2 школи - у Донецькій і Житомирській областях - будуть відкриті до кінця року, пообіцяв Вілкул.

Він також запевнив, що до кінця 2013 року в Україні буде створено 60 тис. нових місць у дошкільних навчальних закладах, а кожен дитячий садок матиме власну інтернет-сторінку.

Як повідомлялося раніше, 28 серпня 2012 року під час візиту прем’єр-міністра України Миколи Азарова в Миколаївську область учень одного з ліцеїв Миколаєва нагадав прем’єру про його обіцянку вирішити проблему зі шкільними туалетами на вулиці.

Зокрема, під час огляду прем’єром миколаївських новобудов до нього крізь натовп місцевих мешканців пробився учень старших класів морського ліцею. "Ви говорили, що шкіл з туалетами на вулиці не повинно бути до 1 вересня", - звернувся до глави уряду школяр.

У цей момент Азаров перебив його реплікою: "Я не так говорив. Я говорив, що не повинно бути, але не до 1 вересня. Ти знаєш, скільки в Україні таких шкіл?".

У відповідь молодий чоловік повідомив, що йдеться про морський ліцей, який, за його словами, входить в 50 найкращих шкіл України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.