Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Посол США вважає, що американські енергетичні компанії зроблять український ринок прозорішим, а сланцевий газ - дасть енергетичну незалежність

Економіка 5753 перегляди

Опубліковано - 20.08.2013 17:42 | Всі новини | Версія для друку

Посол США вважає, що американські енергетичні компанії зроблять український ринок прозорішим, а сланцевий газ - дасть енергетичну незалежність
Посол США вважає, що американські енергетичні компанії зроблять український ринок прозорішим, а сланцевий газ - дасть енергетичну незалежність
Входження американських енергетичних компаній на український ринок сприятиме підвищенню його прозорості.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Якщо ці дві великі американські компанії увійдуть на український ринок, ExonMobile і Chevron, це буде важливим позитивним сигналом для решти американської бізнес спільноти. Ці компанії обмежені законом про іноземну корупцію – це американський закон, який перешкоджає американським компаніям бути втягнутими у будь-які форми корупції. Ці компанії працюють прозоро. Тож залучення цих компаній до українського енергоринку сприятиме підвищенню прозорості. І я думаю, що це гарний сигнал для економіки у довготерміновій перспективі», – сказав Пайєтт.

Посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що американські енергетичні компанії інвестуватимуть в Україну сотні мільйонів доларів.

На його думку, видобуток сланцевого газу є безпечним.

«Це безпечна технологія у разі грамотного урядового регулювання. Такий досвід має США. США стали більш енергетично незалежними завдяки сланцевій революції. Я думаю, що це підходить Україні. Я знаю, що американські компанії, я не можу говорити за всі, але певні американські компанії, були б раді співпрацювати з центральною та місцевою владою», – наголосив Пайєтт.

Наразі компанія Shell на Харківщині веде дослідне буріння для майбутнього видобутку сланцевого газу. Тоді як на Західній Україні немає порозуміння між місцевими громадами й обласними радами та американською компанією Chevron, яка планує видобувати сланцевий газ на Олеському родовищі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.