Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євроінтеграція зміцнить українську валюту

Економіка 5591 перегляд

Опубліковано - 27.08.2013 14:51 | Всі новини | Версія для друку

Євроінтеграція зміцнить українську валюту
Євроінтеграція зміцнить українську валюту
Впровадження європейських стандартів ведення бізнесу буде стимулювати величезний приплив іноземних інвестицій і капіталу в Україну, що в перспективі може призвести до істотного зміцнення курсу гривні щодо американського долара.

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

На його думку, підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС призведе до зниження вартості долара на українському ринку нижче позначки 8 грн/дол. за рахунок збільшення притоку валюти, який буде перевищувати її відтік з країни.

"Договір про асоціацію з ЄС, перш за все, покаже всім міжнародним інвесторам, що наша країна остаточно зробила європейський вибір. Оскільки на даний момент, коли іноземний інвестор думає про інвестиції в Україну, його лякає або точніше плутає її незрозуміле майбутнє. Складно інвестувати в країну, яка ніяк не може чітко визначитися зі своїм вектором розвитку на майбутнє", - сказав Охріменко.

Він зазначив, що деякі положення угоди про асоціацію Україна-ЄС передбачають захист іноземних інвестицій, вільний рух капіталу, а також істотне спрощення ведення бізнесу в нашій країні. В такому випадку, упевнений експерт, зарубіжні підприємці отримають додаткові гарантії захисту своїх інвестицій і активів на території України, що сприятиме істотному зростанню інвестицій. У той же час великі українські компанії зможуть отримати вільний доступ до дешевих позикових ресурсів у Європі, що сприятиме розширенню їхнього бізнесу і модернізації.

"Підписання угоди про асоціацію з ЄС призведе до істотного зростання зарубіжних інвестицій в Україну, - каже Охріменко, - як наслідок, приплив валюти буде в кілька разів перевищувати поточні інвестиції з-за кордону. Це в першу чергу позначиться на можливості для українських банків із зарубіжними власниками залучати валютні кредити з ЄС. Крім того, великі українські компанії, передусім належать нашим олігархам, матимуть можливість отримувати кредити в західноєвропейських банках. Тому не дивно, що олігархи підтримують угоду з ЄС. Багато в чому, цей договір вирішить їх амбітні завдання по залученню інвестицій у розвиток свого бізнесу. Досвід роботи з Росією показав, що там немає дешевих кредитів, та умови торгівлі погіршуються з кожним роком. Тому орієнтація на ЄС для багатьох наших олігархів - це вихід з ситуації, коли вони зможуть завдяки особливим умовам асоціації отримати доступ до західноєвропейських грошей".

Додатковий приплив валюти Україна зможе отримати завдяки суттєвому розширенню експорту на ринки країн ЄС. Але для цього Україні треба суттєво реформувати свою систему стандартизації, щоб українська продукція відповідала загальноприйнятим у світі критеріям якості - це спростить доступ українських товарів на ринки країн ЄС. Оцінюючи потенційний обсяг іноземних інвестицій в економіку України після підписання УА з ЄС, Охріменко навів приклад Польщі: після укладення угоди про асоціацію з ЄС ця країна отримала близько 20-30 млрд дол. іноземних інвестицій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.