Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лохотрони влади. Кияни побачили, що урядове “Доступне житло” - комерційне

Скандал Регіон: м.Київ 6936 переглядів

Опубліковано - 28.08.2013 11:45 | Всі новини | Версія для друку

Лохотрони влади. Кияни побачили, що урядове “Доступне житло” - комерційне
Лохотрони влади. Кияни побачили, що урядове “Доступне житло” - комерційне
У Києві в Моторному провулку, де зараз зводяться новобудови за державною програмою “Доступне житло”, людям не віддають квартири, які вони придбали.

Обурені кияни заявляють - їм хочуть продати соціальне житло в будинках № 3А, 4, 6 і 8 за комерційними цінами.

За словами постраждалих, нерухомість вони купили ще на початку 2011 року, оплативши тоді 95% суми з тих 70%, які за держпрограмою повинні заплатити покупці. Інші 30% вартості зобов’язане сплатити держава. Однак кияни обіцяної житлоплощі дочекатися не можуть - представники влади вимагають з них ті 30% вартості квартири, яку повинна покривати державна програма. І заявляють - справа доходить до шантажу.

"Департамент будівництва та житлового забезпечення Київміськадміністрації вимагає підписати додаткові договори, які зобов’язують людей сплатити ще 30% додатково від вартості квартири - фактично ту частину, яку мало б сплатити держава", - розповідає киянка Валентина Орєхова, яка також стала заручницею ситуації. - Тих людей, які не погоджуються на такі умови, просто знімають з обліку в програмі і кажуть, що повернуть гроші. Але їм ці гроші вже й не потрібні - більшість набрало кредитів, щоб оплатити свою частину угоди ".

За словами Валентини, з приблизно 300 людей, яким настійно пропонують доплатити третину вартості житла, близько 200 вже погодилися на такі умови. Сотня киян має намір стояти до переможного кінця. "Учасники" Доступного житла ", - а це в основному медпрацівники і вчителі - по 25-30 років стояли на обліку І от їм зателефонували і запропонували вигідно купити квартири - 70%. Суми платять вони, з умовою одномоментної виплати 95% від тих 70, а 30% покриє держава Для тих людей це і так була непідйомна сума (200-300 тисяч гривень), а їх змушують ще доплатити ", -. каже вона.

Цікаво, що в Київміськадміністрації "викрутилися" з цієї ситуації. Влада не може просто вимагати з покупців 30% вартості квартири, які має покрити міський бюджет, тому, згідно з рішенням Київради від 9 квітня, була проведена повторна експертиза. В результаті якої було збільшено вартість 1 квадратного метра житла і, відповідно, підписані нові договори з покупцями. І будинки будуть здані в експлуатацію лише тоді, коли надійдуть кошти від покупців, хоча здача запланована вже наступного місяця.

При цьому обдурені кияни збираються на форумах, де обговорюють подальші дії і діляться досвідом. "Хочу попередити всіх, кого викликали або викличуть до Департаменту будівництва та житлового забезпечення Вас чекає потужна психологічна атака з боку співробітників департаменту, вас будуть лякати вилученням квартири і прокуратурою.", - пишуть на одному з форумів.

Кияни вже не раз виходили з мітингами під вікна КМДА, а в квітні протестували під Кабміном. І, як нам розповіли покупці, вони мають намір знову вийти на протест під час найближчого засідання уряду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.