Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Попри заяви Ставицького, реверсні поставки газу зі Словаччини не розпочалися

Газоват 5288 переглядів

Опубліковано - 2.09.2013 14:29 | Всі новини | Версія для друку

Попри заяви Ставицького, реверсні поставки газу зі Словаччини не розпочалися
Попри заяви Ставицького, реверсні поставки газу зі Словаччини не розпочалися
За станом на 2 вересня 2013 року реверсні постачання газу в Україну через газотранспортну систему Словаччини не почалися.

Про це повідомили джерела ZN.UA в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Більше того, і український оператор ГТС - "Укртрансгаз", і словацький оператор - Eustream as. сумніваються в можливості початку реверсних постачань в Україну через Словаччину у найближчі тижні, зокрема через неврегульованість питань реверсу з "Газпромом".

Як повідомили в ексклюзивному інтерв’ю ZN.UA представники словацького оператора Eustream as, Eustream наразі володіє технічними можливостями для реверсних постачань в Україну в обсязі понад 80 млн кубометрів на день.

"Для реалізації віртуального реверсу газу в Україну необхідна дуже досконала (вищого технічного рівня) співпраця між операторами системи. Якщо у деталях, то український оператор ГТС повинен забезпечити стандартний обмін даними щодо обсягів газу індивідуальних користувачів системи у відповідності з європейським законодавством.

У травні і червні 2013 року Eustream і його український партнер здійснили тестування міжкордонної процедури і обмін даними у відповідності з правилами функціональної сумісності, що діють у ЄС. Тести не були успішними.

Тести показали, що український партнер в даний час не має даних, необхідних для комерційного управління транспортуванням газу. Це базова передумова для здійснення віртуального реверсу в будь-якому з’єднувальному пункті.

Наразі Eustream не має даних від українського партнера, необхідних для початку (постачань - ред.)", - повідомили представники словацької компанії.

Відповідно, є підстави сумніватися і у збільшенні загального обсягу реверсних постачань в Україну "у промислових масштабах" - до 10 млрд кубометрів на рік.

Вирішити деякі питання взаємовідносин у питаннях реверсу сподівається міністр Едуард Ставицький під час зустрічі 2-3 вересня з єврокомісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

Як відомо, реверсні постачання газу Україна почала з листопада 2012 року - з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з компанією RWE Supply&Trading GmbH. З боку Польщі оператором ГТС виступає компанія Gaz-System.

З квітня 2013 року почалися постачання природного газу з території Угорщини (оператором ГТС виступає угорська FGSZ LTD).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.