Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


КПУ почала підготовку до виборів-2015?

Скандал 5892 перегляди

Опубліковано - 9.09.2013 11:59 | Всі новини | Версія для друку

КПУ почала підготовку до виборів-2015?
КПУ почала підготовку до виборів-2015?
Влада намагається дискредитувати ймовірного кандидата на президента Віталія Кличка.

Так експерти оцінюють звинувачення на адресу екс-голови СБУ Валентина Наливайченка у розголошенні державної таємниці, про яке заявив перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін. Валентин Наливайченко назвав ці звинувачення «шизоїдним енкаведизмом».

Генеральна прокуратура, звинувачуючи депутата від УДАРу у співробітництві з американською спецслужбою, долучається до передвиборчої боротьби з можливими конкурентами провладного кандидата на президента, зазначає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Президентські вибори. Наливайченко – другий номер УДАРу. Тому дискредитація Наливайченка – це дотична дискредитація УДАРу і Кличка. Це проти Кличка: проамериканський і решта. У виборчій кампанії немає поняття ефективно-неефективно. Тут все до купи. Будь-яка дискредитація йде на користь. «А може, якось зіграє?» – вважають політтехнологи. Тут більше ніякої інтриги немає. Тільки тому, що це один із ключових соратників Кличка. У комуністів тут свій інтерес: розпалити антизахідну істерію», – каже Карасьов.

Депутати повідомили, що Наливайченко розголосив таємницю – Кузьмін

У Генеральній прокуратурі заявляють, що зареєстрували кримінальне провадження про розголошення державної таємниці колишнім головою Служби безпеки України Валентином Наливайченком. Про це сказав в інтерв’ю газеті «Сегодня» перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Він зазначив, що перевіряється інформація, яку надали народні депутати, про те, що Наливайченко виділив співробітникам ЦРУ кабінет у центральному управління СБУ по вулиці Володимирській у Києві і дав їм можливість ознайомитися з секретними документами.

Депутат від «Батьківщини», екс-голова СБУ Олександр Турчинов заявляє, що вважає штучно створеним скандалом і тиском на опозицію заяву Рената Кузьміна. На його думку, таким чином намагаються відволікти увагу людей від дій окремих депутатів Партії регіонів, які «зривають підписання угоди України з Європейським союзом».

Фракція Партії регіонів не причетна до спроби дискредитації – Єфремов

Водночас, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевняє, що його фракція не має стосунку до звинувачень на адресу депутата від УДАРу Валентина Наливайченка.

У свою чергу голова парламентського регламентного комітету, регіонал Володимир Макеєнко нагадує, що кримінальне провадження проти Валентина Наливайченка навряд чи матиме розвиток, оскільки той захищений депутатською недоторканністю.

«Є закон про статус народного депутата. Доки він депутат, цей статус поширюється на нього. Це недоторканність – річ, про яку ми говорили, яку хотіли зняти. Про це всі говорять перед виборами. Можна зняти! А що далі?» – зауважив Макеєнко.

Це «шизоїдний енкаведизм» – Наливайченко

Сам Валентин Наливайченко обвинувачує комуністів у появі інформації про кримінальне провадження відносно нього. Він каже, що перевірка відбувається за запитом трьох комуністів: Сергія Баландіна, Олега Буховця та Михайла Герасимчука.

«Трійка комуністів, як трійка НКВС у 1937 році, написала донос у Генеральну прокуратуру. Це є «шизоїдним енкаведизмом», на моє переконання. Я ще був послом у Білорусі. Завтра я буду шпигуном КДБ Білорусі? Хтось, взагалі, у голові має уявлення, що це дискредитація власної країни? Якщо це політичний тиск, я його не сприймаю, більше того, на тиск не піддаюся», – наголошує Наливайченко.

Він також сказав, що готовий ходити на допити в Генпрокуратуру.

Депутат від Комуністичної партії Михайло Герасимчук повідомив, що дані про «злиття» інформації ЦРУ народним депутатом України, екс-головою СБУ Валентином Наливайченком взяв в інтернеті. За його словами, він та його однопартійці звернулися до Генпрокуратури із запитом щодо Наливайченка через те, що той запросив на випуск академії СБУ посла США, якого нібито супроводжував співробітник ЦРУ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.