Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Кольчуга»-2. Керівництво українського порту заявляє, що не обслуговувало вантажів для Сирії

Скандал 6294 перегляди

Опубліковано - 11.09.2013 13:41 | Всі новини | Версія для друку

«Кольчуга»-2. Керівництво українського порту заявляє, що не обслуговувало вантажів для Сирії
«Кольчуга»-2. Керівництво українського порту заявляє, що не обслуговувало вантажів для Сирії
Керівництво порту «Октябрськ» у Миколаївській області заявляє, що інформація, опублікована у The Washington Post з посиланням на дослідження неурядової організації про можливі поставки через цей порт зброї до Сирії, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у відповіді на запит Тиждень.ua.

«Повідомляємо, що інформація, оприлюднена в іноземних ЗМІ, не відповідає дійсності. Впродовж останніх двох років грузи військового призначення в напрямку портів Сирії портом «Октябрьск» не оброблялись», – йдеться у відповіді.

Як повідомлялося раніше, 9 вересня видання The Washington Post, на підставі результатів дослідження неурядової організації C4ADS повідомило, що через український порт «Октябрськ» у Миколаївській області ймовірно здійснювалися поставки російської зброї для режиму Асада у Сирії.

Автори дослідження пов’язують деякі великі судна, що заходили у цей порт, з мережею бізнесменів та компаній, які мають зв’язок з висопоставленими урядовцями у Росії та Україні.

Головна підозра, на яку посилаються автори дослідження, - це прогалини у даних транспондера (пристрою для фіксації руху судна).

«Прогалини у даних транспондера, є відносно недавнім феноменом, що збігається із міжнародною критикою Росії щодо допомоги своєму тривалому сирійському союзникові, не зважаючи на важкі репресії з боку цього уряду щодо мирного населення», - пише видання.

Аналітики вважають цей порт одним із центрів потужної міжнародної мережі торгівлі зброєї, що поєднує Україну та Росію. У звіті C4ADS вказується, що «Октябрськ» є вихідною точкою для постачання зброї у кілька десятків країн, серед яких Судан, Демократична республіка Конго, М’янма, Венесуела, Китай, Ангола та Іран.

Міністерство закордонних справ України 10 вересня поширило заяву, в якій йдеться, що жодних поставок або транзиту з РФ територією України товарів військового призначення до Сирії не здійснювалося.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.