Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Європі відмовляються підписувати «старомодні» контракти з «Газпормом»

Газоват 6079 переглядів

Опубліковано - 13.09.2013 18:28 | Всі новини | Версія для друку

У Європі відмовляються підписувати «старомодні» контракти з «Газпормом»
У Європі відмовляються підписувати «старомодні» контракти з «Газпормом»
Країнам Євросоюзу рекомендують не підписувати «старомодні» газові контракти з Росією з 2015 року.

Про це президент Литви Даля Грібаускайте заявила, виступаючи в Брюсселі в ході конференції «Європейська енергетична політика - у напрямку більшої солідарності».

«Це - старомодні угоди, в яких все зав´язано на кількості, і якщо ти не купуєш весь обсяг, ти платиш штраф. Це угода не ринкового типу. Це - старомодні відносини, з яких ми намагаємося вийти, і Європейська Комісія та Рада (ЄС - ред.) погодилися, що з 2015 року - це рекомендації країнам-членам не вступати в такого виду угоди взагалі, особливо, якщо вони закінчені (термін дії контрактів закінчився - ред.)», - заявила Даля Грібаускайте.

Президент Литви підкреслила, що країни Євросоюзу зрозуміли, що «повинні боротися разом».

«Революція шельфового газу, яка відбудеться через три роки, дійсно змінить можливості імпортувати енергетичні ресурси ззовні», - додала Грібаускайте.

У свою чергу дипломат постійного представництва Росії в ЄС Олександр Крестьянов заперечив, що використовувана «Газпромом» ціна була «розроблена нідерландським бізнесменом 40 років тому, і з того часу використовується багатьма компаніями, які торгують газом».

«Ви маєте на увазі ринкові принципи 40-річної давнини? Чудовий приклад! Ринкові принципи 40-річної давності і ціни 40-річної давності. Це - чудовий приклад того, як «Газпром» і Росія абсолютно не мають найменшого уявлення, що відбувається у світі», - зазначила у відповідь Грібаускайте.

Президент Литви висловилася за розробку «багатосторонніх, заснованих на правилах, рамок, як, наприклад, СОТ, які дозволять нам покладатися на міжнародні зобов´язання».

«Розвиток зрідженого природного газу та інших технологій його транспортування переводять енергетику зі статусу «природної монополії» в товар широкого вжитку. Таким чином, міжнародне співтовариство може думати над застосуванням правил, які охоплюють торгівлю товарами, на енергетичні ресурси», - підкреслила Грібаускайте, зазначивши, що переговори, які стартували в рамках Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства, дозволять «встановити загальні стандарти для торгівлі та інвестицією в енергетику і сировину, що призведе до розвитку глобальних стандартів».

Глава литовської держави також висловилася за тісне партнерство з постачальниками та транзитними країнами, що, за її словами, забезпечить «краще просування вперед».

«Це тільки одна причина, через яку тісна інтеграція з нашими східними партнерами важлива для ЄС, чому Вільнюський саміт повинен розглядатися як саміт можливості для ЄС, так само як і для східних сусідів», - впевнена литовський Президент.

Як повідомлялося раніше, прем´єр-міністр України Микола Азаров заявив, що «кожен день, поки діє нерівноправна газова угода з Росією, віддаляє Україну від Росії».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.