Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Невловимий Джо”. ГПУ запевняє, що поверне Мельника із США в Україну

Кримінал 5548 переглядів

Опубліковано - 18.09.2013 17:27 | Всі новини | Версія для друку

“Невловимий Джо”. ГПУ запевняє, що поверне Мельника із США в  Україну
“Невловимий Джо”. ГПУ запевняє, що поверне Мельника із США в Україну
У Генпрокуратурі заявили, що вживатимуть усіх заходів, щоб притягнути до відповідальності скандального екс-ректора Петра Мельника, який втік до США.

Про це у середу повідомила заступник генпрокурора Лілія Фролова в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу з усією відповідальністю заявити, що Генпрокуратура буде вживати всі заходи, передбачені національним законодавством, для того, щоб все-таки Мельника притягли до відповідальності", - зазначила Фролова.

Заступник генпрокурора нагадала про існування договору про взаємну правову допомогу між Україною та США.

"Ми відправили туди міжнародно-правове клопотання для того, щоб нам надали відомості про те, на якій підставі, за якими документами Мельник перетнув кордон, а також в якому статусі сьогодні перебуває на території США сам Мельник", - розповіла заступник Пшонки.

При цьому вона пояснила, що терміни надання відповіді на даний запит не обумовлені, але висловила надію, що в найближчі місяць або два ГПУ може отримати інформацію, яка її цікавить.

Відповідаючи на запитання, чи не повторить ректор-втікач долю екс-прем’єра Павла Лазаренка, заступник генпрокурора сказала: "Не думаю, що США мають інтерес до Мельника такий, як до Лазаренка".

"Але все-таки ще раз хочу акцентувати увагу на тому, що прокуратура буде наполягати на його видачі", - резюмувала Фролова.

Як повідомлялося раніше, екс-ректора затримали 27 липня за отримання хабара в розмірі 40 тисяч і 80 тисяч гривень за вступ до вузу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом.

7 серпня на екс-ректора вдягли електронний браслет, а 9 серпня стало відомо, що Мельник зник з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета.

МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

27 серпня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що правоохоронці встановили місцезнаходження Мельника, йде підготовка до його затримання і подальшої екстрадиції на територію країни.

16 вересня стало відомо, що Мельника знайшли в місті Сан-Маркос, штат Каліфорнія, куди він нібито потрапив із Литви. Між США і Україною немає договору про екстрадицію. Але правова допомога з повернення підозрюваного може бути надана на умовах взаємності.

17 вересня Геннадій Москаль заявив, що Мельник знаходиться у США як громадянин Прибалтики.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.