Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під ялинку. Столична влада піднімає тарифи на проїзд у міському транспорті

Добробут Регіон: м.Київ 8066 переглядів

Опубліковано - 24.09.2013 09:47 | Всі новини | Версія для друку

Під ялинку. Столична влада піднімає тарифи на проїзд у міському транспорті
Під ялинку. Столична влада піднімає тарифи на проїзд у міському транспорті
З 1 січня в Києві, як вже неодноразово анонсувала міська влада, запрацює нова система оплати проїзду в метро і наземному громадському транспорті (включаючи міську електричку і фунікулер).

Проект з новими цінами вже передали в Кабмін.

Вводяться два типи квитків - на кількість поїздок і на певний період часу (від одного дня до року). Мінімальна вартість поїздки складе 1,67 грн. Повідомляється, що одним квитком можна буде користуватися у всіх видах транспорту (крім маршруток), пише газета Вести.

Єдиний проїзний квиток на необмежену кількість поїздок у муніципальному транспорті за 75 хвилин (в метро 1 поїздка) коштуватиме 5 гривень. Купивши такий квиток, можна зробити кілька поїздок в наземному транспорті і одну поїздку в метро.

Головне - вкластися в 75 хвилин. Відлік часу починається з моменту активізації квитка. За багаторазовий проїзний квиток на 10 поїздок доведеться заплатити 35 гривень, на 100 поїздок - 305 гривень. В обіг вводяться квитки на 20, 30, 50 і тд... поїздок.

Також в обігу залишаться персональні проїзні квитки (по типу проїзного) з необмеженою кількістю поїздок. Проїзний на 1 місяць коштуватиме 260 грн, на три місяці - 700 грн, на рік - 2500 грн.

За допомогою цієї системи влада планує викорінити «зайців» і махінації з жетонами в метро і почати заробляти на продажі квитків. Адже відомо, що ні метрополітен, ні «Київпастранс» не отримують достатньо грошей від перевезень, через що не можуть змінити рухомий склад, вчасно робити ремонти або доплачувати працівникам.

У той же час якщо просто підняти ціну жетона, це вдарить по кишені киян. А так, кажуть у мерії, ті, хто постійно їздять у підземці, будуть нею користуватися навіть дешевше, а туристи і рідкісні гості метро за них доплатять.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.