Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скандальний процес. За втечу Мельника судитимуть «крайніх»

Кримінал 6782 перегляди

Опубліковано - 30.09.2013 15:55 | Всі новини | Версія для друку

Скандальний процес. За втечу Мельника судитимуть «крайніх»
Скандальний процес. За втечу Мельника судитимуть «крайніх»
У Броварському суді розпочався судовий процес над міліціонерами, які безпосередньо «прогавили» сигнал браслета, що мав арештований Петро Мельник.

На сьогодні 30 вересня Броварський міськрайонний суд призначив розгляд кримінального провадження стосовно міліціонерів, яких звинувачують у недбалості, що призвела до втечі екс-депутата від Партії регіонів Петра Мельника, звинуваченого в хабарництві. Втім, цих правоохоронців зробили крайніми ті, хто в більшій мірі може бути винним у втечі Мельника – слідчі, прокурори, судді, переконують експерти.

У службовій недбалості, внаслідок якої втік Петро Мельник, обвинувачують колишнього заступника керівника з громадської безпеки Ірпінського райвідділу управління МВС України в Київській області Миколу Бедрія і помічника начальника оперативного відділу чергової частини цього ж райвідділу міліції Василя Удовиченка.

Міліціонери не контролювали роботу електронного браслета, надягнутого на руку колишнього ректора Національного університету державної податкової служби, йдеться у повідомленні обласної прокуратури. Вони відреагували на сигнал про втечу підозрюваного лише через день, і не забезпечили своєчасних заходів з встановлення місцезнаходження особи втікача, уточнюється в документі

Міліціонери не знали в які ігри з ними грають керівники – Ємець

Міліціонери свідомо дали час для втечі Мельнику за певну грошову винагороду, тому на них і лежить вся провина у цій ситуації, припускає член парламентського комітету з питань верховенства права та правосуддя, регіонал Вадим Колесніченко.

«Ми дуже багато знаємо випадків, коли люди «по-нехлюйськи» ставляться до роботи. В цьому випадку була дуже гучна справа і це було помічено. В нас багато людей, які до своєї роботи ставляться несумлінно. Інша річ, я можу собі допустити, що люди отримали гроші за те, що на деякий час закрили очі», – каже Колесніченко.

Рядові виконавці ніколи б не ризикнули своїм службовим становищем, а тим паче свободою, якби не мали доручень згори, заперечує член парламентського комітету з питань верховенства права та правосуддя, депутат від «Батьківщини» Леонід Ємець.

«Вони не зрозуміли в які ігри з ними грають їхні керівники. Тому, швидше за все, це питання буде доведене до того, що вони отримають якийсь терміни. Проте, ми розуміємо, що проблема в тому, що такі корупціонери та злодії, як Мельник можуть собі дозволити втекти з-під охорони в іншу країну», – наголошує Ємець.

Винні у втечі: слідчий, прокурор, суддя

Обвинувачені правоохоронці Микола Бедрій та Василь Удовиченко опинилися не в тому місці і не в той час, наголошує адвокат Олексій Баганець. Про взяття Мельника під варту, а не призначення йому домашнього арешту, слідчий і прокурор клопотали, нагадує Баганець. Крім того, суд мав врахувати, що це не перша справа, в якій фігурував ректор Податкового університету, пояснює адвокат.

«Якщо вже тоді порушувалася кримінальна справа, то вже в цій ситуації повинні були проводитися якісь заходи стосовно встановлення всіх обставин, які можуть характеризувати ректора цього університету, що ця людина може переховуватися від слідства і суду, може покинути межі України. Але не треба забувати, що кінцеве рішення приймає суд. І якщо слідчий і прокурор зверталися і переконували суд, що є дійсно такі обставини, які можуть зашкодити кримінальному провадженню, і треба взяти Петра Мельника під варту, а суд не задовольнив цього клопотання і обрав менш сувору міру покарання, як домашній арешт, то тут в якійсь мірі є претензії і до суду. Тут у кожного є своя відповідальність. І не повинні бути крайніми в цій ситуації ці два працівники міліції», – каже Баганець.

Причетними також можуть бути і фахівці, які допомогли Петру Мельнику зняти браслет, додає Олексій Баганець.

«Зняти цей пристрій, наскільки я знаю, неможливо без допомоги тих, хто знає роботу цього пристрою. Або ж до нього (Петра Мельника – ред.) застосували пристрій, який технічно був несправний», – припускає адвокат.

Підозрюваним міліціонерам пред’явлено звинувачення за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Самі ж правоохоронці заявили, що провини не визнають.

7 серпня на Мельника одягнули електронний браслет для відстеження місця його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет. 14 серпня його оголосили у міжнародний розшук.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.