Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд відмовився визнати незаконним засідання простроченої Київради. Опозиція думає, що далі?

Регіональні новини Регіон: м.Київ 9077 переглядів

Опубліковано - 1.10.2013 13:40 | Всі новини | Версія для друку

Суд відмовився визнати незаконним засідання простроченої Київради. Опозиція думає, що далі?
Суд відмовився визнати незаконним засідання простроченої Київради. Опозиція думає, що далі?
Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову Віталія Кличка про визнання недійсним розпорядження секретаря Київради Галини Гереги щодо проведення 2 жовтня засідання Київради.

Як повідомили в УДАРі, за словами представника Кличка в суді Володимира Бондаренка, постанови Окружного суду ухвалено без повідомлення сторін.

«Кличко і група народних депутатів обгрунтовували свій позов грубим порушенням їхнього права на інформацію. І в разі проведення зборів депутатів Київради 2 жовтня, порушення цього права буде невідворотним, тобто таким, яке неможливо буде потім усунути або виправити навіть у разі задоволення позову», - зазначив Бондаренко.

Він зазначив, що рішення судді Окружного адмінсуду повністю нівелювало конституційне право громадян України на інформацію, в тому числі публічну.

Між тим опозиційні фракції ще не прийняли рішення про блокування завтрашнього засідання Київради.

Про це заявила лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

За її словами, фракція «БЮТ-Батьківщина» однозначно дотримується позиції «не брати участь у голосуванні нелегітимної Київради».

«Що ж до блокування – то це вирішуватимуть опозиційні сили на загальних зборах», - додала вона.

«Ми можемо впоратися тільки за допомогою киян, які прийдуть під стіни Київради та народних депутатів України. Ми будемо тиснути на владу, щоб вони почули киян і негайно призначили вибори», - заявила Меліхова.

Як повідомлялося раніше, на 2 жовтня заплановано проведення сесії Київради, яку опозиція вважає нелегітимною. Цього дня партія «Батьківщина» планує провести збори київської громади.

Вчора в опозиції повідомили, що київська влада відмовила у проведенні 2 жовтня 2013 року загальних зборів киян, мотивуючи це тим, що актовий зал, в якому планувалися збори, не пристосований до таких заходів. Проте опозиція має намір провести збори, незважаючи на заборону.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.