Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Смертник-терорист на українському кордоні: розповідь очвидця

Надзвичайна подія 8482 перегляди

Опубліковано - 7.10.2013 10:45 | Всі новини | Версія для друку

Смертник-терорист на українському кордоні: розповідь очвидця
Смертник-терорист на українському кордоні: розповідь очвидця
Чоловік, який влаштував вибух на кордоні України з Росією, намагався вирватися будь-якою ціною, розповів постраждалий прикордонник Руслан Божко.

Коли ж він зрозумів, що його не відпустять, то вирішив підірвати себе.

"Коли ми відшукали в машині кавказця, він поводився адекватно, показав паспорт, навіть перепросив, що проштрафився. Каже, замерз, ліг на сумки, сховався під пледом і заснув. Вже в кімнаті для доглядів чоловік почав помітно нервувати. А коли почув, що ми викликали підкріплення, у нього здали нерви, рвонув до дверей", - пояснив 32-річний потерпілий газеті КП в Украине.

За його словами, тоді невідомий дуже розлютився, спробував кинутися на прикордонників з кулаками, а потім дістав предмет, схожий на мильницю, і почав ним розмахувати. Тоді прикордонники побачили на предметі детонатор і спробували заламати чоловікові руки, але той притиснув предмет до живота і підірвався.

"Стан постраждалих залишається важким, у них дуже серйозні поранення. Рани дуже складні, пошкоджені практично всі м’язи, тіло всіяне рваними ранами. Стан поранених стабілізувався, але все ще важкий", - прокоментували в Держприкордонслужбі.

Серед основних версій слідства: тероризм; злочинець-втікач; заздалегідь запланований напад на прикордонників. Джерела додають, що особа загиблого все ще не встановлена​, ним міг бути злодій в законі, який потрапив в країну нелегально.

Співрозмовники з прокуратури розповідали, що невідомий, який підірвав себе на кордоні України з Росією, затриманий з паспортом 31-річного росіянина, мешканця міста Чегем в Кабардино-Балкарії.

Раніше співробітники Держприкордонслужби затримали чотирьох громадян Молдови, які перебували в мікроавтобусі разом з невідомим, який підірвав себе на пункті пропуску Бачівськ у Глухові Сумської області.

Як повідомлялося раніше, 4 жовтня у пункті пропуску Бачівськ Сумської області порушник кордону підірвав себе і двох прикордонників. За даними відомства, з Росії на в’їзд в Україну прибув мікроавтобус з молдавською реєстрацією з чотирма пасажирами - громадянами Молдови. Під час огляду був виявлений ще один чоловік, який ховався в салоні. Під час додаткової перевірки в кабіні паспортного контролю затриманий привів у дію невідомий підривний пристрій.

Після цього Державна прикордонна служба України ввела посилений режим охорони українсько-російського кордону.

Зараз прикордонний пункт працює в штатному режимі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.