Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Квасневський: справа Тимошенко “принципова для компромісу”

Світ навколо нас 4921 перегляд

Опубліковано - 9.10.2013 14:32 | Всі новини | Версія для друку

Квасневський: справа Тимошенко “принципова для компромісу”
Квасневський: справа Тимошенко “принципова для компромісу”
Колишній президент Польщі та представник Європарламенту Александр Квасневський заявив, що Україна виконує більшість поставлених ЄС умов, назвавши, втім, справу Юлії Тимошенко п“ринциповою для компромісу”.

Про це польський екс-президент сказав в інтерв’ю Gazeta Wyborcza, опублікованому 9 жовтня.

За словами пана Квасневського, який разом з Петом Коксом вже 17 місяців є спостерігачем від Європарламенту за справою екс-прем’єра Юлії Тимошенко, вони ведуть переговори з Президентом України Віктором Януковичем про її помилування.

"Їй потрібне лікування хвороби хребта. Ми ведемо з президентом Януковичем переговори, щоб він використав право помилування і уможливив їй операцію та реабілітацію у Німеччині. Це – принципова справа, на якій базується можливість всього компромісу, - сказав пан Квасневський.

"Я вірю, що нам вдасться вирішити її перед самітом у Вільнюсі", - додав він.

Звіт місії може бути не остаточним

Александ Квасневський також повідомив, що 15 жовтня представники місії звітуватимуть перед головами політичних груп у Європарламенті і проситимуть продовження свого мандату.

"15 жовтня ми звітуємо перед головами політичних груп у Європарламенті, щоб отримати подальший мандат", - зазначив він.

Згідно з очікуваннями, висновки місії Кокса-Квасневського можуть бути вирішальними для рішення ЄС підписувати, чи ні угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі в листопаді.

Як заявив пан Квасневський, Україна виконує більшість висунутих перед нею умов.

"Україна виконує більшість поставлених умов. Реформує законодавчу базу, виборче законодавство. Звільнено опозиційних політиків: Валерія Іващенка, колишнього главу Міноборони та Юрія Луценка, колишнього главу МВС", - сказав він.

Парадокс Януковича

Екс-президент Польщі також зауважив парадоксальність ситуації, коли пришвидшення підготовки Угоди про асоціацію і вільну торгівлю з ЄС "відбулося за уряду прем’єра Азарова та президента Януковича, якого вважають проросійським, а не в часи помаранчевих".

За його словами, торговельний тиск Росії на України, "всупереч намірам Москви", лише посилив проєвропейські тенденції в Україні.

"Олігархи, яких зачепили санкції, почали солідарно діяти у проєвропейському руслі", - зауважив пан Квасневський, висловивши надію на успіх вільнюського саміту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.