Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У разі підписання угоди про асоціацію, українські імпортери і експортери будуть захищені законам ЄС

Економіка 6151 перегляд

Опубліковано - 10.10.2013 13:22 | Всі новини | Версія для друку

У разі підписання угоди про асоціацію, українські імпортери і експортери будуть захищені законам ЄС
У разі підписання угоди про асоціацію, українські імпортери і експортери будуть захищені законам ЄС
В проекті Угоди про асоціацію окремий акцент зроблений на намірі щодо взаємного визнання сторонами статусу уповноважених економічних операторів.

Мідоходів розробляє таку нормативну базу про функціонування інституту уповноважених економічних операторів (суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, які зможуть за спрощеною системою розмитнювати свої товари), щоб підприємства, які отримають в Україні відповідний статус, користувалися відповідними преференціями і в країнах Євросоюзу.

Про це розповів міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час круглого столу, присвяченого зовнішній торгівлі України та перспективам підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Уряд і Міністерство доходів і зборів напрацьовують необхідні документи, щоб інститут уповноваженого економічного оператора запрацював в Україні. Але важливо, щоб він приймався в Євросоюзі, а уповноважений економічний оператор з ЄС міг працювати на теренах нашої держави. Ми працюємо над синхронізацією відповідних регламентів», - зауважив урядовець.

Клименко висловив впевненість у тому, що це дасть додатковий імпульс зовнішній торгівлі України та дозволить більшою мірою використати потенціал нового Митного кодексу.

Водночас глава Міндоходів підкреслив, що норми щодо лібералізації митного режиму (в частині скорочення кількості необхідних документів, зменшення часу на проходження митних процедур) і т.д. вже активно імплементовуються. Ще більше якість цього процесу має підвищити застосування різноманітних автоматизацій них систем, які мають не просто зробити розмитнення товарів більш зручним і оперативним, але й мінімізувати людський чинник та корупційні ризики.

«Ми вводимо скануючи системи на Одеській митниці, запустили GPS-замки щодо транзиту і т.д. Думаю, до 1 січня 2015 р. подібні технології охоплять 100% митних постів, а не працюватимуть як пілотні проекти», - зауважив міністр.

Як повідомлялося раніше, в проекті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС окремий акцент зроблений на намірі щодо взаємного визнання сторонами статусу уповноважених економічних операторів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.