Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні тепер легко відкривати бізнес, але й далі важко його вести

Економіка 6095 переглядів

Опубліковано - 13.10.2013 18:53 | Всі новини | Версія для друку

В Україні тепер легко відкривати бізнес, але й далі важко його вести
В Україні тепер легко відкривати бізнес, але й далі важко його вести
Україна за рік піднялася на 66 пунктів у рейтингу Світового банку щодо легкості старту бізнесу. Держава створила відповідні умови й значно полегшила усі формальності.

Однак, вести бізнес в Україні й далі дуже важко. До тиску контролюючих органів ще додалася проблема реєстрації права власності та захисту майнових прав

Віднедавна в Україні стало істотно легше відкрити власний бізнес або зареєструватися приватним підприємцем. Принцип «єдиного вікна», коли в одному місці можна зробити все необхідне й навіть отримати консультації з ведення бізнесу, значно зекономив час та сили тих, хто хоче спробувати займатися підприємницькою діяльністю. Про це свідчить рейтинг Світового банку, згідно з яким Україна з минулорічного 116-го місця у 2013 році перемістилася на 50-е, наблизившись до балтійських країн. Росія, для порівняння, так і залишилася на початку другої сотні.

Свою справу справді стало легко відкривати, але й далі дуже важко вести, – стверджує перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, голова громадського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан.

«Захисту насправді немає. Така ситуація і щодо оформлення земельної ділянки й отримання дозволу на будь-що. Навіть зареєструвати речове право на нерухомість на підставі права власності, внести себе у держреєстр – у Києві неможливо», – зазначає Оксана Продан.

За словами Оксани Продан, бізнес дуже рідко виграє в судових тяжбах із податковою службою та органами місцевого самоврядування – «менше ніж 1% виграшних справ».

До того ж залишаються й усі інші проблеми, пов’язані зі складною системою сплати податків та тиском контролюючих органів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.