Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До бунту в Москві призвела бездіяльність влади у Росії

Імперія «Совок» 4986 переглядів

Опубліковано - 15.10.2013 12:29 | Всі новини | Версія для друку

До бунту в Москві призвела бездіяльність влади у Росії
До бунту в Москві призвела бездіяльність влади у Росії
У московському районі Західне Бірюльово, де напередодні сталися заворушення на міжнаціональному ґрунті, поліція затримала 1200 мігрантів.

Рейд поліції проходив у понеділок на овочевій базі і місцевому ринку. Приводом для стихійного бунту стало вбивство 25-річного москвича Єгора Щербакова. Імовірно злочин скоїли вихідці з північнокавказьких республік або Середньої Азії. Однак більшість фахівців вважає, що трагедія лише стала останньою краплею роздратування, яке накопичилось у місцевих жителів проти бездіяльності влади.

Основні події розгорнулися довкола плодоовочевої бази – напередодні підприємство, де працюють трудові мігранти, намагалися взяти штурмом радикально налаштовані молоді люди. Втім, і після погрому Покровської овочевої бази люди не заспокоїлися, стихійний протест тривав до ночі.

Мешканці Бірюльово кажуть:

– Я і за, і проти. Проти того, що розгромили магазин, а за те, що порядок вже давно пора наводити.

– Дивує байдужість наших правоохоронних органів. Живуть люди в «гумовій квартирі» і ніхто не реагує. Живуть всі мігранти без прописки.

Весь особовий склад московської поліції був піднятий сигналом «тривоги». Однак, і протестувальники, й мігранти вважають, що до бунту жителів району Західне Бірюльово призвела, в тому числі, і бездіяльність влади та правоохоронних органів.

Герой Росії, почесний президент компанії «Нові Черемушки», до якої належить і овочева база в Бірюльово, Магомед Толбоєв вважає, що корумпованість поліції і чиновників – одна з головних причин подій у Москві.

«Міліція винна, влада винна місцева! Всі вони – провокатори! Саме вони цю систему створюють, тому що всі просять конвертів. Я припинив це робити. Я розмовляв з ГУВС Московської області та міста Москви. Я сказав: «Припинити!». Але вони не можуть припинити, тому що всі хочуть грошей», – зауважує Толбоєв.

За гроші можна зареєструвати навіть міністра

Події в Західному Бірюльово знов змусили говорити про проблеми мігрантів та про те, що далі розмов справа не йде. Член президентської ради з прав людини Євген Бобров нещодавно розповідав журналістам про те, як без проблем за гроші прописав у Москві в так званій «гумовій квартирі» двох міністрів – МВС Володимира Колокольцева і ФМС Костянтина Ромодановського, а також правозахисницю Світлану Ганнушкіну. Однак, за словами Боброва, правоохоронні органи не побачили в цьому навіть злочину.

Керівник правозахисної організації Громадянське сприяння Світлана Ганнушкіна вважає, що бунт у Бірюльово – це наслідок політики, яку проводить міська влада.

«Люди не задоволені тим, що відбувається, і тим, як працюють правоохоронні органи, не відчувають себе в безпеці, це з одного боку, а з іншого боку влада користується цими настроями. Якщо ми згадаємо, як проходила виборча кампанія всіх фактично кандидатів на мера Москви, жоден із них не відмовився від того, щоб розігрувати націоналістичну карту», – зазначає правозахисниця.

Можна говорити про сплановану акцію – політолог

У тому, що бунт у Західному Бірюльово був стихійним, сумнівається політолог Дмитро Орєшкін. На його думку, в даному випадку можна говорити про сплановану і добре організовану акцію.

Західне Бірюльово належить до тих районів Москви, де компактно проживає велика кількість трудових мігрантів. Однак, пам’ятаючи про події грудня 2010 року, коли після вбивства вболівальника Єгора Свиридова, на Манежну площу вийшли кілька тисяч людей під націоналістичними гаслами, поліція і зараз взяла під посилену охорону центр Москви.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.